Altibox har fått første Ultra HD-kanal!

Blogg

Nå kan Altibox-kundene se sport fra Viasat med morgendagens bildestandard, Ultra HD (UHD).
Fra og med 1. november ble kanalen Viasat UHD tilgjengelig hos Altibox. Dermed får kundene tilgang til en rekke aktuelle sportsbegivenheter og programmer spesialprodusert med bildestandarden 4K UHD (Ultra high definition).

Vi gleder oss over at vi nå kan tilby den første kanalen med UHD-kvalitet i vårt underholdningsunivers. Dette vil bringe en ekstra dimensjon til underholdningstilbudet for de sportsinteresserte, som nå kan se utvalgt innhold fra UEFA Champions League, La Liga, Formel 1 og annen sport med ekstrem detaljrikdom i tv-bildene, sier kommersiell direktør Stian Røisland i Altibox.

4K UHD-kvalitet gir fire ganger høyere oppløsning enn dagens HD-standard, og viser opptil 60 bilder per sekund. Dette gjør spesielt stor forskjell på store skjermer. Tall fra Stiftelsen Elektronikkbransjen viser at nordmenn er i ferd med å rigge seg til denne nye tv-hverdagen. Hver andre solgte tv er mellom 55 og 65 tommer, og en tredjedel av de solgte skjermene har 4K UHD-oppløsning.

Sportskanalen Viasat UHD er tilgjengelig som valgfri tv-kanal for alle kunder som har nye Altibox TV. Denne tv-løsningen binder sammen «vanlig tv», filmer, serier, opptak, strømmetjenester, radio og apper i ett sømløst underholdningsunivers som er tilgjengelig på alle skjermer.
Kundene kan se direktesendt tv, pause, spole tilbake og hente frem programmer fra programarkivet. Når bildekvaliteten er så høy som på Viasat UHD, krever det ekstra høy overføringskapasitet av bredbåndet.
Fibernettet vårt er som skapt for denne typen bruk av kapasitetskrevende underholdningstjenester. Kundene våre forventer at Altibox tilbyr det beste innholdet, og vil ha det i den aller beste bildekvaliteten. Derfor er vi i dialog med flere aktører om rettighetene til enda mer innhold i UHD-kvalitet, sier produktdirektør Øyvind Lundbakk i Altibox.

Related Posts

Ingen treff.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Meny