Det er typisk norsk å være god – også på film. Filmene og filmskaperne får bare ikke den oppmerksomheten de fortjener. Det gjør Altibox nå noe med.

18. juni lanserte Altibox nemlig ‘Godt norsk’, en strømmetjeneste med norske filmer i alle sjangre, inkludert i tv-portalen for alle Altibox-kunder som har nye Altibox TV.

– Norsk filmbransje har enormt mye talent, og jobber beinhardt. Norsk animasjonsfilm er for eksempel internasjonalt anerkjent, og har vunnet både Oscar og andre viktige filmpriser. Til tross for at produksjonene holder høy kvalitet, får de ofte ikke det publikumet de fortjener. Dette er innhold som ofte forsvinner mellom prestisjetunge, tungt markedsførte spillefilmer sier administrerende direktør i Altibox, Thomas Skjelbred.

I ‘Godt norsk’ vil Altibox-kundene finne spillefilmer, animasjonsfilmer, kortfilmer og dokumentarer. I juni lanseres en første versjon med et trettitalls filmer. ‘Hawaii, Oslo’, ‘Kongen av Bastøy, ‘De usynlige’ og ‘Brødre’ er blant titlene som skal sikre deg deilige sommerkvelder uavhengig av værmelding.

Til høsten fyller vi på med kvalitetsproduksjoner fra flere filmhus. Altibox samarbeider blant annet med norske produksjonsselskaper og distributører for å få tilgang til ferske dokumentarfilmer. I tillegg er Altibox i gang med å skaffe programmer om polarhistorie, andre verdenskrig, miljø, musikk- og kulturdokumentarer, samt programmer som gir innsikt i dagens konflikter og samfunnsutvikling. ‘Godt norsk’ vil by på både bredde- og nisjeproduksjoner.

I forkant av den nye strømmetjenestens inntreden, gikk Altibox også inn som sponsor for Norsk kortfilmfestival, nettopp for å bidra til å bringe fram nye talenter i den norske mediebransjen. Vi gratulerer vinneren av publikumsprisen, Kaveh Tehrani med ‘Manchador’, og gnist-prisen, Rikke Gregersen med ‘De hensynsløse’, som heies fram med en pengepremie fra Altibox.

‘Godt norsk’ finner du i TV-portalen sammen med de andre strømmetjenestene.

Meny