Badesensoren til Altibox fikk en våt og god start da den ble lansert i fjor. Så god start, at antallet Badetasser ble doblet denne sommeren.

Det var da badesesongen 2019 startet, at fiber- og underholdningsleverandøren Altibox stod klar med en flunkende ny innbyggertjeneste, en sensor for automatisk måling av badetemperaturer. Nettsiden badetassen.no engasjerte voldsomt og i løpet av fjorårssommeren hadde mer enn 200.000 unike brukere tatt den nyttige tjenesten i bruk.

«Nå er vi i ferd med å legge nok en badesesong bak oss, og med 50 + 50 Badetasser allerede vannsatt i Norge, ligger alt til rette for at mange flere vil kunne stifte bekjentskap med tjenesten vår i årene fremover. Det er et stort potensial for videre utvikling i Badetassen og andre sensortjenester vi jobber med», sier direktør for forretningsutvikling og strategi i Altibox, Ane Marte Hausken.

Les mer om Altibox’ sensorsatsing her

 

Stor interesse

Mens ansatte i kommunedrift før måtte ut til hver enkelt badeplass og måle gradene i vannet, sendes Badetassen nå hver halvtime temperaturen til en skytjeneste. På nettsiden og i appen badetassen.no er det oversiktlig å finne ut hvor badetemperaturen måles og hva den er.

«Det er stor stas når Altibox-partnerne bygger sensornettverk og setter ut flere Badetasser, da ser vi at vi er en del av noe større som er på gang», sier Torbjørn Nilsen som er prosjektleder for sensortjenester i Altibox.

I Drangedal er det en perle av en badeplass ved Toke Brygge, og det vil Kenneth Sundseth i Drangedal Everk fortelle om til flere ved hjelp av Badetassen.

«Badetassen har vist at det er stor interesse for å sjekke badetemperaturer, kanskje spesielt denne sommeren, siden svært mange ferierte i Norge og været var bra», sier Sundseth,  som håper at eksponering via badetassen.no, samt omtale i lokal presse og via Altibox sine sosiale medier vil gjøre at enda flere besøker denne flotte plassen.

Finn din badeplass på badetassen.no

 

Dobling av Badetasser

Henvendelser om å få Badetass på plass har siden lanseringen i fjor sommer kommet både fra Altibox-partnere som allerede har en eller flere badetasser, og fra partnere som ikke har. Denne måten å innføre sensortjenester til å vise vanntemperatur i kommunene har vist seg å være en kjekk, nyttig og praktisk måte å teste sensortjenester.

«Nå handler det om to ting; sørge for at enda flere badeplasser får målt temperaturen på enklest mulig måte, samt utvikle tjenesten videre», forteller sensorsjef Nilsen.

 

Nytt av året

«Forespørslene har vært mange, og derfor har det som i fjor var et pilotprosjekt gått over til å bli en reell tjeneste. Badetass-temperaturen hentes også til Yr.no sine nettsider og har på den måten blitt en synlig tjeneste for veldig mange», forklarer Nilsen.

Sommeren 2020 har blant annet kommuner i Hardanger skaffet seg enda flere Badetasser, Drangedal kommune har fått sin første, og i Haugaland fikk de ytterligere seks stykker. Porsgrunn kjøpte hele ni Badetasser som ble sjøsatt sammen med gule badebøyer. Og neste sommer blir det nok enda flere!

Lær mer om Badetassen-teknologien

Meny