Savner du å være sosial med kjente og kjære? Selv om dere kanskje ikke kan være fysisk sammen, finnes det heldigvis verktøy som gjør det enkelt å holde kontakten ansikt til ansikt.

Videochat-apper topper for tiden listene på både App Store og Google Play, og det finnes et hav å velge mellom. Men hvilke tjenester skal du og dine (kanskje ikke så teknologisk anlagte) venner og familie bruke? Her er en oversikt over de beste tjenestene for sømløse videosamtaler.

 

Facebook Messenger

De aller fleste har en Facebook-konto, og det er alt som trengs for å bruke videochatfunksjonen på Messenger. Du kan med andre ord bruke Messenger til å videochatte både via mobiltelefonen og datamaskinen. Og med en kapasitet på inntil 50 personer i en gruppesamtale, kan du samle hele vennegjengen, og vel så det.


Skype

Kanskje den aller mest kjente (og blant de eldste) videochat-tjenestene der ute. Selv om Skype ikke har alle de fancy ekstrafunksjoner som mange av de andre videoappene har, fungerer tjenesten fortsatt ypperlig dersom alt du ønsker er å se de du snakker med.


Whereby

En enkel og intuitiv nettleserbasert tjeneste. Alt du trenger å gjøre er å opprette en bruker og du kan så lage et personlig ‘rom’ hvor du kan invitere folk til videosamtale via en link. Det er også mulig å integrere Whereby med YouTube slik at alle i deltakerne kan se videoer sammen! Det er verdt å merke seg at gratisversjonen av Whereby kun tillater fire personer i en samtale.


Google Hangouts

Googles egen videochat-tjeneste er enkel å bruke og kan lastes ned til både iPhone og Android, samt brukes via nettleser. Det forutsetter at du har en Google/Gmail-konto, men det er til gjengjeld helt gratis å opprette. Om du bruker Hangouts via nettleseren kan du også leke deg med ulike filtre og tegne.


Houseparty

Denne relativt nye chattetjenesten gjør videosamtalene ekstra morsomme – den har nemlig digitale spill innebygd i appen! Du kan dermed spille morsomme favoritter a la fantasi og kortskalle med vennene dine, eller utfordre hverandre quiz.


Zoom

Denne videotjenesten har blitt enormt populær den siste tiden. Du kan invitere opptil 1000 personer i en samtale, og 50 av disse kan ha video av seg selv. Her er det altså potensiale for å ha store arrangementer som livekonserter og fester. Du får i tillegg HD-video og perfekt lydkvalitet.


Flere av appene du sannsynligvis bruker til daglig, som for eksempel Snapchat, Instagram og WhatsApp har også videochatmuligheter. Det er med andre ord enklere enn noen gang å holde kontakten med dem du er glad i, selv om man er fysisk isolert fra hverandre ❤️

Meny