Gradestokken kryper sakte men sikkert oppover og hager over det ganske land har så smått begynt å våkne fra vinterdvale. Og hva er vel bedre enn å bruke vårdagene til å fikse opp ute?

Men kanskje du er som oss – ikke særlig velsignet med grønne fingre? Frykt ikke! Det finnes heldigvis drøssevis av tv-programmer som hjelper deg å forvandle en kjedelig hage til en strålende uteplass som hele nabolaget er misunnelig på.

Hagen min – NRK

Den fjerde sesongen av NRKs populære hageserie er i gang for fullt, og i år reiser teamet fra nord til sør i jakten på landets vakreste hager. Vi får blant annet besøke en økologisk hage, en minihage, en terapihage og både strigla og viltre hager. Her er det med andre ord bare fantasien som setter grenser. Vi får også tips fra proffe hagedesignerne og innslag med DYI og matlaging.

Nye episoder hver tirsdag kl. 20:00 på NRK


Tid for hage – TV 2

Åtte nye hager skal totalforandres i årets ‘Tid for hage’ på TV 2. Programleder Kjersti Bergesen og teamet hjelper frustrert hageeiere som ønsker å få orden på hagen sin. Her blir falleferdige og viltvoksende hager forvandlet til uteområder som er en fryd for øyet. Dette programmet er ypperlig om du ønsker å finne gode løsninger og lære mer om hva du kan gjøre for å få en fin uteplass – enten du har en stor eller liten hage, terrasse, balkong eller villahage.

Nye episoder hver søndag kl. 20:00 på TV 2


Hagekampen – NRK

Svensk hagekonkurranse hvor ti deltakere med usedvanlig grønne fingre konkurrerer om hvem som kan skape den vakreste hagen. Her er det ikke mangel på fantasi – og rivalisering – så det er masse av inspirasjon å hente! Hver uke blir en deltaker sendt hjem til bare en hageentusiast står igjen. Hvem er Sveriges største hobbygartner?

Sendes hver lørdag kl. 06:25 på NRK og på NRK nett-tv


Hygge i hagen – NRK2

Svensk hageprogram fullspekket med gode hagetips og inspirasjon. Vi følger programleder Pernilla, kokken Tariq, gartneren John og dekoratøren Malin når de forvandler en gjengrodd hage til et perfekt uteområde. Underveis lærer de oss blant annet hvordan man får planter og trær til å vokse og gro og hvordan man enkelt kan lage original hagedekorasjon.

Sendes mandag – fredag kl. 12:00 på NRK2 og på NRK nett-tv


Grønn glede – NRK nett-tv

En hageserieklassiker fra NRK som gjennom ni sesonger gir seerne gode råd og tips til hagearbeid. Drømmer du om å dyrke dine egne grønnsaker og urter? Eller kanskje du trenger tips til hvordan du kan forvandle et trist gammelt bed til et praktfullt blomsterteppe? Hageekspertene i ‘Grønn glede’ har svaret på det meste som er hagerelatert.

All ni sesongene er tilgjengelig på NRK nett-tv


Monty Dons franske hager og Monty Dons italienske hager – NRK nett-tv

Bli med den britiske programlederen Monty Don til noen av de mest berømte og interessante hagene i Frankrike og Italia, og finn ut hva de forteller om landenes kultur og historie. Selv om disse hagene nok er hakket mer ekstravagante enn det de fleste av oss har både plass, råd og ressurser til å opprettholde, er det jo lov å drømme seg bort!

Begge seriene er tilgjengelig på NRK nett-tv


NRK TV på tv-portalen

Med den nyeste dekoderen fra Altibox er NRK TV og NRK Super integrert i tv-portalen. I tillegg får du ‘start forfra’, ‘programarkiv’ mulighet for å velge inn ‘HBO Nordic’ og flere andre goodies + mye, mye mer!

Fortsatt ikke oppgradert? Ta kontakt med oss så hjelper vi deg på et blunk!

Meny