På nett med hjemmeskole

Trine Aslaksrud Børtnes er lærer på niende trinn ved Ål ungdomsskule. Her stortrives hun i rollen som kontaktlærer og faglærer. De siste ukene har hun imidlertid måttet svinge seg rundt og gå over til digital undervisning.

Les mer

Ikke lenger “heit i pæra”

«Når alle ungdommene skulle spille Playstation og være på Skype samtidig ble det overload for systemet. Det var helt på håret at det gikk», sier familiefar Jørn Lerberg Gudbrandsgard på Ål. Han er glad for at familien nå har fått nok gigabytes til at det ikke blir diskusjon i heimen.

Les mer

Fiber utenfor allfarvei

«Det er kult at vi har en lokal leverandør som støtter dem som har valgt å bosette seg litt utenfor allfarvei. Her er det ikke tett i tett med hus, men vi er mange nok til at Bruse satte spaden i jorda. Det er vi glade for», sier bonde Terje Rust i Vestlia på Ål. Terje vil med tiden modernisere fjøset. Da er fiber helt nødvendig.

Les mer

Nevropsykologer på nett

Nevropsykologene i Hovet, Nina og Knut Dalen, er helt avhengige av å ha et nett som fungerer knirkefritt. All deling av journaler og dokumenter, samt kommunikasjon med øvrige organer foregår over nettet. Med lokalt fiber går dette av seg selv, slik at de kan fokusere på arbeidet.

Les mer

På farten med Altibox

«Jeg sjekker ofte nyheter når jeg er på farten, og da er det helt topp med Altibox-appen. Der kan jeg gå inn i arkivet eller streame direkte mens jeg venter på en buss, sitter på toget eller slapper av på
hotellrommet», sier Heidi Granli, ordfører i Gol kommune.

Les mer

Fiber til fjells

«Med et stabilt nett er det mange gode grunner til å legge noen jobbdager til fjells. Som en slalåmtur i lunsjen. Med en lokal leverandør er det kort vei for montøren hvis noe skulle skje», sier Sonja og Lars, vertskap ved Bualie Fjellandsby.

Les mer

Fiber for framtida

Bruse setter spaden i jorda for at det skal spire og gro i dalen vår. For at unge hallinger skal komme tilbake etter endt utdanning. For å gi liv til spennende arbeidsplasser. For at du skal kunne bo her, også utenfor sentrum.

Les mer
Meny