Idris Ahmed Omar flyttet til Norge som 4-åring. Da kjente han ingen. Men en Playstation ble snarveien til nye, gode venner.

Et 19 år gammelt glis kikker mot oss med headset på og en kontroller i hendene. 4-åringen har blitt voksen. Spill er fremdeles en sentral del av hverdagen.

Idris beskriver hvordan en gaming-session handler om mye mer enn å bare glo på skjermen:

«Når vi lever oss inn i en annen verden blir det litt lettere å snakke om dypere temaer. Hvis det blir litt mye, kan vi enkelt styre samtalen tilbake til spillet. Vi prater om ting vi aldri snakker om når vennegjengen møtes fysisk», sier han.

Når gutta møtes på nett er de innom litt av hvert av tema. Det blir liksom litt tryggere med avstand og headset på.

En sosial arena

For Idris ble altså gamingen mye mer enn bare gøy og moro. I likhet med fotballen ble spillingen en sosial arena for felles interesser og vennskap.

Hver helg arrangerte vi datatreff for alle som ville være med. Ofte måtte vi bære konsollene flere kilometer, mimrer Idris og forteller videre:

«I 2015 flyttet vi fra Nord-Norge til Sandnes. Gjennom gamingen fikk jeg masse nye venner i hele Rogaland. Det er kult å oppleve hvordan spill kan binde sammen folk som i utgangspunktet er veldig forskjellige».

Hvert millisekund teller

På spørsmål om hva som er viktigst når han gamer, nøler ikke Idris et sekund:

Internetthastighet og ping, uten tvil!

Med dårlig og ustabilt nett får du ikke spilt på ditt beste, og du vil alltid henge bak de andre. Det er spesielt viktig i spill som FIFA, der det er snakk om millisekunder.

Ulike venner har ulike leverandører, men de med fiber fra Altibox har alltid overlegen stabilitet og hastighet, sier Idris og smiler.

Meny