Nå er gradestokken på vei nedover, pleddet tar plass i sofaen, og det er på høy tid å fylle tomrommet etter ‘Game of Thrones’. Men du hadde kanskje ikke trodd at en norsk serie skulle ta fatt på den storslåtte oppgaven? Gjett igjen.

‘Beforeigners’ er historiens første norske originalserie på HBO Nordic. Serien er utviklet av Lilyhammer-skaperne Eilif Skodvin og Anne Bjørnstad, produsert av Jens Lien, og har et stjernelag på rollelisten; deriblant Nicolai Cleve Broch, Krista Korsonen, Agnes Kittelsen, Odd-Magnus Williamson og Stig Henrik Hoff. Allerede før den har gått på lufta, har den høstet strålende kritikk for både skuespillerprestasjoner og produksjon.

Plottet kan man si er litt utenom det vanlige: Et ukjent fenomen rammer hele kloden. Kraftige lysglimt viser seg i havet, og plutselig dukker mennesker fra steinalderen, vikingtiden og sent 1800-tall, opp i vår tid. Nykommerne minnes ikke hendelsene, og får navnet ‘beforeigners’.

Spol frem noen år. Mange av femvandrerne er mer eller mindre etablert i samfunnet. En av disse: Viking-kvinnen, Alfhildr Engingsdottir (Korsonen), blir første frem vandreren i politiet, når hun teamer opp med Lars Haaland (Cleve Broch), som et ledd i politidirektoratets integrasjons program. Når de to etterforsker drapet på en tidsreisende, gjør de uventede funn.

Spenn deg fast for en cocktail av krim, action, sci-fi og dramatikk, med Oslo som bakteppe. Se første episode NÅ.

Har du ikke HBO Nordic i din tv-pakke? Velg det inn med dine poeng her.

Meny