Her er sommerens sportsmeny!

Er du av typen som er svak for sport, men bare på skjermen og bare når vi vinner? I så fall har det jo vært fine tider de siste årene for oss nordmenn. Fortsetter Norge den gode tradisjonen som sommeridrettsnasjon? Her har vi plukket ut noen godbiter for deg som stort sett ikke gidder å bade, men heller vil kose deg med stor idrett på skjermen.

Om du skipper strandturen for å synke ned i sofaen, kan du fort bli sett på som en kjedelig kujon. Heldigvis har vi løsningen også for deg som frykter det stempelet: Det er bare til å ta med deg Altibox-appen på stranda dersom du ikke orker badinga.

Og enten du er i solstolen eller sofaen: Har du et kjøleskap, tv eller nettbrett og ikke minst bredbånd; da har du nesten alt du trenger for å leve.

Facebook22-tennis

Wimbledon – Eurosport

Herligheten hvordan tennisen tok av under French Open da Casper Ruud tok seg til finalen. Dersom du ikke har problemer med å omgås overdrevent positive folk er tennis idretten for deg akkurat nå. Casper når neppe finalen her, men turneringen spilles uansett fra 27. juni til 10. juli og du ser den på Eurosport.

Visste du at… Jordbær og krem er turneringens ‘signaturrett’. Det serveres 28 tonn (!) jordbær under turneringen, og samtlige bær plukkes samme dag som de serveres.

Jakob Ingebrigtsen er et stort medaljehåp i friidretts-VM i Eugene i Oregon i USA.

VM i friidrett – NRK

Ok, folkens. Her er det nesten behov for å be om absolutt stillhet… Visste du at Norge var nasjonen med flest gull i løping på bane for herrer i fjorårets OL? Kan Jakob Ingebrigtsen, Karsten Warholm (om han blir skadefri) og resten av troppen høyne fangsten i årets verdensmesterskap i Eugene, USA? Det finner du ut på NRK fra 15. til 24. juli.

Visste du at… Det er kun Usain Bolts verdensrekorder på 100- og 200 meter som rangeres som ‘sterkere’ rekorder enn Karsten Warholms verdensrekord på 400 meter hekk. Det i seg selv er grunn til å mistenke at Warholm ble født med noe annet enn ski på beina.

NRKs team: Carina Olset, Andreas Hagen, Elise Thorsnes, Carl-Erik Torp, Tete Lidbom, Patrick Rowlands og Andreas Stabrun Smith.

EM i fotball – NRK

Fjorårets europamesterskap for kvinner ble utsatt til i år, og våre beste kvinner er nå blant medaljefavorittene. Vi har full tro på at de kommer til å imponere i EM, som spilles mellom 6. og 31. juli.

NRK er blant rettighetshaverne og blant annet vises åpningskampen på NRK1. Storkampen mellom Norge og England, samt en eventuell norsk kvartfinale (og finalen…) ser du også på NRK1.

Visste du at… Kun Tyskland har vunnet EM flere ganger enn Norge. Tyskerne står med åtte gull, Norge med to. Det forrige kom i 1993, så vi krysser fingrene for at det blir med 29 år uten gull!

Facebook22-tdf

Tour de France – Eurosport

Til deg som mange sommere har mottatt sterke anklager fra peanøttforbundet, på bakgrunn av større interesse for franske fjell og åkere enn strålende sol på norske strender, fortvil ikke. Vi er mange som har det sånn.

1. juli legger rytterne ut på den over 3.500 kilometer lange reisen som ender i Paris 24. juli. God tur, vi strekker oss til noen rolige sykkelturer til og fra stranda mellom slagene. Rittet ser du på Eurosport.

Visste du at… Den lengste Tour de France-utgaven var i 1926 da løypa var 5.745 kilometer. Det er Lindesnes – Nordkapp tur/retur og en liten svipptur nordover til Trondheim før du er i mål.

Facebook22-golf

The Open – V sport

Dersom du er av golftypen som aldri blir brun, og som egentlig heller aldri jobber noe særlig for å bli det, er The Open et smart reisemål. For i motsetning til solfylte turneringer i USA er ikke alltid turneringen i Skottland velsignet med det best været.

Viktor Hovland og kompisene skal i aksjon mellom 14. og 17. juli. Turneringen ser du på V sport Golf, med V sport-pakken.

Visste du at… Ett av de få årene turneringen ikke har blitt avholdt var i 1871. Årsak: Det var ikke noe trofé tilgjengelig. Vinneren i 1870 fikk beholde troféet ettersom det var hans tredje seier.

Meny