Tenk, nå er det 209 år siden grunnloven fikk sine siste pennestrøk av riksforsamlingen på Eidsvoll. Tradisjon tro kan du delta på festen fra egen stue, når NRK og TV2 inviterer til hvert sitt kalas, som strekker seg fra sør til nord.

Foto Ole Kaland/NRK

På onsdag er det mange sommerfugler som flyr i små mager når barnas dag markeres. Vi håper på sol i vårt langstrakte land! Flagg skal heises, skjorter strykes, is skal spises, men viktigst av alt er samholdet, og gleden over å være et fritt land.

Obligatorisk for mange er lyden av korps, barnesang og synet av vakre bunader – og NRK og TV 2 tar ansvar for at alle kan få et glimt av gleden.

Full feiring på NRK

“Her spenner det fra champagne-frokost til dypt samfunnsengasjement.”

Slik beskriver programleder Nadia Hasnaoui sendingen i NRKs pressemelding. Hun tar roret, teamet opp med utegående reporter Matias Alegria, og kommentator på Oslo-barnetoget Kirsti Falch-Nilsen. Sendingen krydres med fantastiske gjester, mesterkokk Bent Stiansen, og musikalske innslag fra både Helene Bøksle og Didrik Solli Tangen.

Sendeskjema
07.50 – 14:00. Gratulerer med dagen! Norge har bursdag, og igjen kan vi feire nasjonaldagen. Bli med på skikkelig 17. mai-feiring fra hele landet!
14:00 – 17.40. Gratulerer med dagen! Barnetoget i Oslo. Reprise av sendingen på NRK2.
19.30 – 21.00. Gratulerer med dagen! Høydepunkter fra dagen. Høydepunkter fra dagens feiring land og strand rundt.

NRK2:
10.20 – 14.00. Gratulerer med dagen! Barnetoget i Oslo. Følg barnetoget i Oslo i sin helhet med kongefamilien på balkongen.

god-17-mai-norge-2023-main-season-tv2

God Morgen Norge, med bunad

Morgenfuglene vi møter hver morgen på TV 2-skjermen stiller pent pynta i spesialsendingen ‘God 17. mai Norge’, også i år. Fra grytidlig morgen møter vi Peter Moi Bubresko og Vår Staude i førersetene, mens Wenche Andersen og Christer Rødseth står for nasjonaldagsmaten.

Hipp hurra!

Meny