Internettrafikken i Norden domineres nå totalt av video, og mengden data per innbygger er ventet å tredobles innen 2021. Fiber er langt foran i konkurransen om å levere data raskt og stabilt fram til sluttbrukerne. Dette betyr at Altibox-kundene har et solid forsprang til de tradisjonelle kobberlinje-kundene.

114 GB/PERS/MND: Blant prognosene for datatrafikk i de neste årene har IT-giganten CISCO laget en god analyse som sammenligner forskjellige land. Det nærmeste vi kommer Norge, er en prognose for Sverige som sier at hver innbygger kommer til å bruke 114 GB (114.000 Megabytes) i måneden i løpet av 2021, og at gjennomsnittlig hastighet vil være 86 Mbps. Det betyr maks hastighet på abonnementet. Les mer om hastighet her.

OVER SNITTET: Hvis Norge og Sverige utvikler seg noenlunde likt, vil også nordmenn ha høye hastigheter og bruke mye data. Det interessante er allikevel at Altibox-kundene allerede i dag får hastigheter på 300, 500 og 1000 Mbps  – høyt over gjennomsnittet selv flere år fram i tid. Årsaken er fiberoptikk.

Her er noen av mulighetene som fiberoptikk gir deg som Altibox- kunde i dag – og som det vil bli mer av i framtiden:

  • Strømming av TV-programmer, film og sport på flere skjermer samtidig
  • Smart-TV med høy oppløsning og 3D – på flere skjermer samtidig
  • Strømming av spill direkte fra produsent i høy kvalitet
  • Videotelefoni i bedriftsmarkedet og i helsesektoren

FRAMTIDENS DATATRAFIKK: Fiber hele veien inn til brukeren gir så godt som ubegrenset nettkapasitet og er den aksessteknologien som er aller best dimensjonert for framtiden. Med den kapasiteten og hastigheten som fiberoptikk tilbyr, er Altibox i stand til å garantere at fiber skal kunne takle framtidens økning i datatrafikk – selv om økningen blir enorm.

Andre land har begynt å rulle ut fiber med mye statlig støtte. Den norske regjeringen har også fått opp øynene for infrastruktur av fiberoptikk. Altibox fortsetter å presse på for å drive denne utviklingen.

FAKTA – FIBEROPTIKK:

  • Data overføres med lys gjennom en kabel bestående av fibre med kjerne av rent glass eller plast i tykkelsen 8-10 µm­­ (tusendels millimeter).
  • Fiber er bredbånd, bare i et annet materiale enn kobber eller andre elektriske ledere
  • Fiberen ender i hjemmesentralen som dekoder lyset til elektriske signaler som gir internett ut fra boksen
  • Fiberkabel har standard kapasitet på 40 Gbps
  • Altibox leverer fiber helt inn i husveggen, og alle boliger får en dedikert fiberlinje som sikrer stabil fart og kapasitet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Meny