Mål hastigheten din og få tips til hvordan den kan bli bedre.

Noen forhold som begrenser hastigheten du har betalt for

 • Du bruker trådløs tilkobling og ikke nettverkskabel fram til enheten din
 • Det er flere enheter i huset som deler på internett
 • Det er vegger, murer, etasjeskillere, møbler og/eller gjenstander som står mellom hjemmesentralen (senderen) og din trådløse enhet (mottakeren)
 • Du er tilkoblet 2,4 GHz-nett mens 5 GHz ville vært raskere
 • Du har eget utstyr som trådløs ruter som demper signalet

Mål hastigheten din her.

Dette kan du gjøre for å øke hastigheten

 1. Re-start hjemmesentral, datamaskiner og andre enheter som bruker internett.
 2. Hvis hjemmesentralen er plassert slik at signalet blir svakt, kan ekstrautstyr gi deg bedre dekning i hele huset. Les mer
 3. Test hvilket av 2,4 GHz og 5 GHz-nettene som er raskest
 4. Sjekk om du har en gammel hjemmesentral, teknisk utstyr går ut på dato og må byttes etter noen år.
 5. Bytt gamle og slitte datakabler med nye.
 6. Bruk nytt datautstyr (Wifi-ruter, mobil, nettbrett etc.) med teknologi som kan utnytte den høye båndbredden fra Altibox.
 7. Laster du ned mye data samtidig, som for eksempel oppdateringer på mobil og pc, streamet TV, film og musikk? Da senkes hastigheten for hver enkelt bruker.

Greit å vite om hastighet

Internett-hastigheter kan sammenlignes med batterikapasiteten på en mobiltelefon. På samme måte som hyppig bruk påvirker batterikapasiteten, er det flere faktorer som påvirker hastighetene du oppnår.

Opp til og med 500/500 Mbps vil Altibox levere høyere enn angitt hastighet inn i boligen. Det betyr at kunden har mulighet til å måle full hastighet på enheter som er tilknyttet hjemmesentral med kabel.

Når det gjelder 1000/1000 Mbps, er dette den maksimale hastigheten som kan leveres fra noden ute i gata og inn til boligen. Når hjemmesentralen mottar signalene og begynner å kommunisere med internett, forsvinner noe av kapasiteten i såkalte IP-protokoller og til overføring av TV-trafikk for å sikre et godt TV-signal. Reell hastighet inne i huset vil bli 92-96 prosent av det som er angitt.

For å måle reell maksimal hastighet som Altibox leverer inn i boligen din, anbefaler vi deg å koble PC direkte til hjemmesentralen og bruke speedometeret.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Meny