Hvorfor velge fiber?

Blogg

Du vil bare ha et bredbånd som er stabilt, raskt og sikkert, sier du? Teknologien bak er ikke så viktig? Men hva om det ene forutsetter det andre?

Vi er midt i en dataeksplosjon hvor internettrafikken per innbygger er ventet å tredobles innen 2021. Men allerede nå stiller trafikken høye krav til hastighet og stabilitet. Trafikken på internett vokste med 32 prosent i 2016, med en topp på 51 prosent i internettdøgnets travleste time.

Innen 2021 vil 63 prosent av denne trafikken komme fra mobile og trådløse enheter. Samtidig vil tre ganger så mange enheter som i dag være koblet til nettverket ditt. Dette stiller krav til infrastrukturen bak det trådløse nettet. For å møte dette, bygges fiber ut i raskt tempo i Norge. 52 prosent av husstandene har nå tilgang til fiber, og for første gang er dette tallet høyere enn for kabel-tv-nett.

Som Altibox-kunde har du en egen fiberkabel inn til boligen din. Det unike i dette er at du slipper å dele kapasiteten med naboen, har samme fart i både opp- og nedlasting og får stabilt nett hele døgnet.
Fiber hele veien inn til brukeren gir nær ubegrenset nettkapasitet og er den teknologien som er aller best dimensjonert for framtiden. Med den stadig økende nettbruken, garanterer vi at fiber er rustet for datatrafikken også i framtiden.

Kilder: nkom.no og cisco.com

Related Posts

Ingen treff.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Meny