Snart kan julefreden senke seg og vi kan nyte høytiden med våre kjære. Men, juletiden er høysesong for nettbruk, og det kan derfor være lurt å forberede det trådløse nettverket ditt på juleinnrykket.

SJEKK UT VÅRE WIFI-TIPS! 🎄+ 💻 = 💯


Restart nettverket ditt

Slå av og på hjemmesentralen og eventuelle signalforsterkere som Google Nest WiFi. Deretter slår du av og på alt utstyr som er koblet til internett hjemme hos deg.

Plassering av utstyr
Det trådløse signalet fra hjemmesentralen blir svakere når det passerer gjennom vegger, etasjeskillere, mur, stein, møbler og andre gjenstander på vei til pc-en, nettbrettet eller mobilen din. Derfor bør du sette din egne trådløse ruter på et åpent sted i huset. Selve hjemmesentralen må ikke flyttes.

Sjekk selv: Ta med deg nettbrett eller mobil og test hastigheten rett ved hjemmesentralen eller din trådløse ruter. Hvis resultatet nå er mye bedre, betyr det at du må fjerne hindringer eller sette inn signalforsterkere som Google Nest Wifi for å få like god dekning i hele huset.

Velg riktig nett: 2,4 eller 5 Ghz?
– Mens 2,4 GHz-nettet har best dekning, har 5 GHz-nettet høyest hastighet. Les mer om hastighet og dekning.
– For de fleste som har nytt utstyr og god dekning i huset, vil 5 GHz gi det beste resultatet. Altibox anbefaler alltid å koble nye mobiltelefoner til 5 GHz-nettet. Fungerer det dårlig, bør du gå til 2,4 GHz.
– Under Internett og WiFi/Avanserte innstillinger på Mine sider kan du også kopiere innstillingene for 2,4 GHz-nettverket til 5 GHz-nettverket. Da slår de seg sammen og kan i visse situasjoner gi det beste resultatet.


VÅRE ÅPNINGSTIDER

Julaften (kontoret er stengt):
Teknisk support på telefon fra kl. 10:00 -16:00.
1. juledag (kontoret er stengt):
Teknisk support på telefon fra kl. 10:00 – 16:00.
2. juledag (kontoret er stengt):
Teknisk support på telefon fra kl. 10:00 – 16:00.
27 – 30.12:
Kontoret er åpent fra kl. 08:00 – 15:30. Teknisk support på telefon fra kl. 15:30 – 21:00.
Nyttårsaften:
Kontoret er åpent fra kl. 08:00 – 12:00. Teknisk support på telefon fra kl. 12:00 – 15:30.
1. nyttårsdag (kontoret er stengt):
Teknisk support på telefon fra kl. 10:00 – 16:00.
2. nyttårsdag (kontoret er stengt):
Teknisk support på telefon fra kl. 10:00 – 16:00.

Er du Altibox kunde har vi døgnåpen kundeservice, alle dager.


SENDESKJEMA I JULEN

Lille julaften på NRK:

Lad opp med Kvelden før kvelden.
Lille julaften er julelysene tent, maten i ovnen og hyggelige gjester på plass når vi sender Kvelden før kvelden på NRK1 og i NRK TV. Du kan følge årets kanskje koseligste TV-sending sammen med Marte Stokstad og Mikkel Niva. Blant gjestene finner vi komiker Herman Flesvig, Lars Berrum og Henriette Steenstrup. Astrid S, Stjernekamp-vinner Bjørn Tomren og Sebastian Zalo skal opptre i løpet av kvelden. Og maten er det kokken Reneé Fagerhøi som står for.

– Julematen betyr masse for meg, men jeg er ikke så opptatt av at alt må være likt hvert eneste år. Jeg er glad i å prøve nye oppskrifter og teste ut nye ting, også når det gjelder julemat. Det viktigste er at det er skikkelig hjemmelaget mat og at huset skal fylles med den deilige duften. Jeg håper jeg kan vise frem noen nye måter å gjøre klassisk tilbehør på, forteller årets kokk.

Rundt klokken 21.00 er det selvfølgelig «same procedure as last year» med Grevinnen og hovmesteren.

Kvelden avrundes med en lystig og hyggelig konsert. Herborg Kråkevik synger julen inn sammen med blant annet Kåre Conradi og Mathias Eik. Med humor og fine historier blir dette en fin reise gjennom julas musikalske verden.

Julaften på NRK:

På julaften kan du starte dagen med Julemorgen, med Morten Strand som programleder.

Gjennom for- og ettermiddag kan hele familien kose seg med blant annet Tre nøtter til Askepott, Donald Duck og vennene hans, Pippi Langstrømpe, Reisen til Julestjernen og Snekker Andersen.

Som vanlig setter vi over til Sølvguttene synger julen inn kl. 17.00.


Julaften på TV 2:

24. desember er full av gode klassikere på TV 2. Dagen starter kl. 08.10 med «God jul Norge». Programmet ledes av Cathrine Fossum, Espen Fiveland og Wenche Andersen i studio. Fra 11.50 vises «God jul, mr. Bean», før Caprinos eventyrlige verden tar over skjermen kl. 12.35. Da vises «Gutten om kappåt med trollet», «Reveenka», «Sjuende far i huset», «Veslefrikk med fela», «Karius og Baktus» og «Askeladden og de gode hjelperne». Videre vises filmen «Askeladden – I Dovregubbens hall» fra 2017 kl. 14.45. Fra kl. 19.05 vies kvelden til filmer som «Jul i Flåklypa» og «I krig & kjærlighet».

Julefilmer for hele familien:

«Olsenbanden» fra 20. desember
TV 2 Zebra viser alle de 14 klassiske filmkomediene med Egon, Kjell og Benny fra 20. desember. «Olsenbanden»-filmene vises fra 20. desember på TV 2 Zebra. Filmene om «Olsenbanden jr.» vises fra 27. desember på TV 2.


«Flåklypa Grand Prix» 25. desember
Til glede for både gamle tilhengere og nye generasjoner viser TV 2 Ivo Caprinos mesterverk fra 1975, «Flåklypa Grand Prix». Sykkelreperatør Reodor Felgen bor med sine hjelpere Solan og Ludvig på en fjelltopp i den lille bygda Flåklypa. Når kjeltringen Blodstrupmoen rapper en av Reodors tegninger til en vidunderbil, ruster de tre seg til kamp – i tidenes bilrace. «Flåklypa Grand Prix». «Flåklypa Grand Prix» vises 25. desember kl 19.25 på TV 2.


«Love Actually» fra 25. desember
Stjernespekket romantisk komedieklassiker om en rekke mennesker, relasjoner, og jakten på kjærlighet i London i juletider. Vi møter alt fra nye kjærlighetsforhold, lange ekteskap, varme vennskap, og selveste statsministeren som blir forelsket i en medarbeider. Richard Curtis har skrevet manus og er regissør for filmen som har blitt en fast juletradisjon for mange. «Love Actually» vises 25. desember kl. 21.25 på TV 2 og 31. desember kl. 21.00 på TV 2 Livsstil.


«The Holiday» fra 22. desember
Romantisk suksesskomedie fra 2006 om amerikanske Amanda (Cameron Diaz) og engelske Iris (Kate Winslet) som begge har blitt sviktet av det de trodde var mennene i sine liv. Når de finner hverandre på et husbytte-nettsted bestemmer de seg for å bytte liv med hverandre i to uker – et hus i California mot en hytte i England. Byttet innebærer nye møter og uante følger. I andre roller finner vi Jude Law og Jack Black. «The Holiday» vises 22. desember kl. 21.00 på TV 2 Livsstil og 23. desember kl. 22.45 på TV 2.


Andre filmer for familien
TV 2 sørger for å vise mange filmer for hele familien i julen. «Astrid Lindgrens jul», «Jul i vennebyen», «Snekker Andersen og julenissen», «Solan og Ludvig: Jul i Flåklypa», «Elf», «Bohemian Rhapsody», «Doktor Proktors prompepulver» og «Askeladden i Soria Moria slott» for å nevne noen. TV 2 Livsstil sender julefilmer i hele desember.

Hver eneste dag i hele desember får du julefilmer ca kl. 12.00, 14.00, 19.00 og 21.00 på TV 2 Livsstil. 


VI ØNSKER DEG OG DINE EN RIKTIG GOD JUL OG ET GODT NYTT ÅR❣️

Meny