Kjenner du følelsen av å glede seg til neste episode av en serie – sammen? Ja, for det er fint å glede seg til neste episode av en serie. Punktum. Men enda finere når begge liker den samme!

En enkel og ekstremt uformell undersøkelse viser at mange par opplever at det er langt mellom seriene begge elsker. Så ender det med at den ene ser noe og den andre noe annet.  

Vi har derfor spurt alle våre eminente serieeksperter i Altibox-partnerskapet om deres beste tips til serier de har sett sammen med partneren. Kategoriene som utmerker seg som mest parvennlige er drama og krim, men panelet melder også om godbiter fra action-/eventyrsjangeren, dokumentar og reality. Og, et dypdykk i de innsendte serietipsene viser IMDb-scores nesten utelukkende i toppsjiktet. Her vet folk hva de snakker om!

 

web23-kanal-poeng@1x_1

Bruk poengene bytt inn og ut favorittene

Mine sider velger du den strømmetjenesten du vil se på  –og bytter enkelt inn og ut det innholdet du ønsker til enhver tid. Slik gjør du.

 

*Netflix kan velges inn av alle med den nyeste tv- og strømmeboksen, Modell A, og låses i 30 dager etter innvalg.

 

La oss begynne med krim

 

Serietipsene i denne sjangeren er hentet fra HBO Max, TV 2 Play og Viaplay Film & Serier, som du kan bytte inn og ut når det passer deg med poengene i Altibox-pakken – og på den måten slippe å ha flere abonnement.


700-sas-wire-2

The Wire

En klassiker som følger politiets innstendige kamp mot gjeng- og narkotikakriminalitet i Baltimore. IMDb-scoren på 9,3 bekrefter at mange ser på ‘The Wire’ som tidenes beste krimserie.

700-fargo

Fargo

Prisbelønt serie om rivaliseringen mellom irske, italienske og afro-amerikanske gjenger i Kansas på 50-tallet. ‘Obligatorisk kvalitets-tv,’ skriver Filmpolitiet i NRK P3. IMDb 8,9.


700-sas-gangs-2

Gangs of London

Den mektigste kriminelle i London blir myrdet, og køen av fiender og mulige skyldige er lang. Vår tipser skriver: ‘Denne er for paret som lurer på (og tåler å se) hvor hardt det går for seg i de kriminelle miljøene i London. IMDb 8,1.

700-sas-killine-eve-2

Killing Eve

Villanelle er en topptrent drapskvinne. Eve er en sylskarp og dyktig sikkerhetsagent i MI5, men hun kjeder seg i kontorjobben – helt til hun får i oppdrag å jakte Villanelle i denne intense spionthrilleren. IMDb 8,1! ‘Steinbra, spennende, morsom og rar,’ sier vår interne tipser.


Dramaperler

Drama er helt feilaktig plassert i en ‘women only’-bås av enkelte. Her er en rekke kvalitetstips som de erfarne serieelskerne våre har smilt av sammen med sin utkårede.

700-sas-chi-2

The Chi

‘The Chi’ følger en gruppe ungdommer i Chicago, som prøver å tjene til livets opphold og finne ut av livet i nabolag der farer lurer og drømmer har dårlige levekår.

700-sas-etlivutenfullmakt

Et liv uten fullmakt

Når en reder og narkobaron prøver å skjule Alzheimers-sykdommen og legger planer for å pensjonere seg, prøver hans nestkommanderende å stjele imperiet fra arvingen.

SexEducation_S3_Main_Horizontal_RGB_PRE_POST_SIMP

Sex Education

Usikre Otis har ikke mye erfaring, men likevel alle svarene når det gjelder sex. Moren er nemlig sexterapeut, og åpenheten i hjemmet har gjort Otis til ekspert på temaet. Sammen med den rebelske venninna Maeve starter han en sexterapiklinikk på skolen, for å hjelpe medelever og samtidig øke sin egen status. IMDb 8,3 på denne.

700-sas-peaky

Peaky Blinders

En beryktet gjeng i Birmingham ledes av den steinharde forbryteren Tommy Shelby, som nylig har kommet tilbake fra tjeneste under første verdenskrig. Shelby skyr ikke noen midler for å komme seg opp og frem i verden. Også denne gir publikum skyhøye 8,8 på IMDb.

700-sas-ozark

Ozark

En finansrådgiver tar med seg familien fra Chicago til Ozarkfjellene i Missouri. Der må han hvitvaske 500 millioner dollar for å blidgjøre en narkobaron. ‘Smålige hevnoppgjør, sinnemestringsproblemer, smarte overlevelsesinstinkter og skiftende allianser sørger for å hele tiden holde overraskelsesfaktoren høy,’ skriver P3 Filmpolitiet. IMDb 8,5.


Action, eventyr og actioneventyr

Årets snakkis finner du på HBO Max. Her er i tillegg to skatter fra Netflix-universet. Førstnevnte kan alle velge inn med poengene sine – Netflix må du ha den nyeste tv- og strømmeboksen (Modell A) for å kunne velge inn.


700-sas-fauda

Fauda

En israelsk toppagent avslutter pensjonisttilværelsen for å jakte på en palestinsk motstander han trodde han hadde drept, noe som setter i gang en kjedereaksjon. ‘Super serie som gir innblikk i Israel og Palestina, konfliktene, forskjellene og de store uenighetene i området,’ skriver vår tipser. IMDb 8,3.

Hit & Run

En mann leter etter svar på hva som egentlig skjedde da konen hans døde, og blir viklet inn i et nett av farlige hemmeligheter som strekker seg fra New York til Tel Aviv.


Smiltriggerne

Avslutningsvis: de vi bare ikke kan la være å smile av. Disse kan like gjerne gi hele familien gode underholdningsøyeblikk som kun de voksne.


700-sas-mesternes-2

Kompani Lauritzen

Dag Otto kaster 14 kjendiser på dypt vann i håp om at beinhard disiplin og intense utfordringer skal gjøre dem til hele mennesker som lever ut sitt potensial. STORE utfordringer for deltakerne, fantastisk underholdning for oss!

700-sas-mesternesmester-2

Mesternes mester

Styrke, kondisjon, samarbeid og hjernetrim. Tidligere toppidrettsutøvere i ekstreme konkurranser, og med et enda mer ekstremt konkurranseinstinkt. Likevel: her er samholdet så fint og sterkt at det er godt å se på!

Meny