Finn fram popkornet og slå deg ned i godstolen! HBO Nordic byr nemlig på mye snadder i august. I tillegg har vi gjort et lite dykk i strømmetjenestens bibliotek og funnet fram til et knippe serier som kanskje ikke har fått den ‘hypen’ de fortjener.

web-grafikk-hbo-dignity

Dignity – IMDb 7,7 – Premiere 1. august.

En gripende triller basert på den sanne historien om den tyske sekten ‘Colonia Dignidad’ som ble etablert av den tidligere nazisoldaten Paul Schaefer i en liten landsby i Chile. Serien belyser torturen og misbruket som fant sted innenfor murene til sektens hovedkvarter over en periode på 10 år, under beskyttelse av den brutale General Pinochets diktatur.


Lovecraft Country Premiere 17. august.

HBOs nye storsatsning er basert på Matt Ruffs bestselgende bok med samme navn og tar for seg Atticus Freemans intense søken etter faren sin. Sammen med barndomsvenninen Letitia og onkelen George legger han ut på reise gjennom 1950-tallets raseskilte USA, og de tre må snart kjempe for livet mot både rasistisk motiverte angrep, og fryktinngytende monstre fra Lovecraft-universet.


web-grafikk-hbo-fryed

Frayed – IMDb 7,3 – Premiere 19. august.

Denne dramakomedien har vi troen på! Året er 1988 og vi befinner oss i et av Londons beste nabolag. Den velstående husmoren Simone Burbeck får livet brått snudd på hodet når mannen hennes dør av et hjerteinfarkt og den sanne tilstanden til familiens økonomi avsløres. Sammen med sine to barn blir hun tvunget til å flytte tilbake til barndomshjemmet i Australia og livet hun flyktet fra for over 20 år siden.


The Vow – Premiere 24. august.

Denne true crime-dokumentaren fra de prisvinnende regissørene Jehane Noujaim og Karim Amer gir et dyptgående og nyansert innblikk i den kontroversielle NXIVM-organisasjonen – en selvforbedringsgruppe som senere ble anklaget for omfattende menneskehandel og kriminell, konspiratorisk virksomhet.


Favoritter fra HBOs seriebibliotek

 

The Knick– IMDb 8,5

Denne serien har definitivt ikke fått den oppmerksomheten den fortjener. Vi får et dystert innblikk i livet på New York-sykehuset «The Knick» på starten av 1900-tallet – en tid da medisinfaget var i en eksperimentell fase, legene sniffet kokain og sjansen for å overleve som pasient ofte var minimal. Den dyktige kirurgen John Thackery (Clive Owen) sprenger grenser både når det gjelder medisin og moral i sitt forsøk på å redde sykehuset fra de fatale følgene som grovt vanstyre av sykehuset økonomi har ført til.


Silicon Valley– IMDb 8,8

Den beste nye komiserien på årevis mente kritikerne da «Silicon Valley» hadde premiere i 2014. Gjennom seks sesonger følger vi en gjeng med nerdete datautviklere i teknologihovedstaden Silicon Valley. Deres store mål er å tjene seg steinrike på innovative apper og programvare, men for å komme dit må de ta seg jobber i store teknologiselskaper (som helt klart er en parodi på teknologigiganter som Google og Facebook) og overbevise eksentriske investorer om at ideene deres er verdt å spytte penger i.


Umbre– IMDb 8,8

En gripende serie om en familiemann som lever et farlig dobbeltliv. I familiens øyne er Relu en alminnelig drosjesjåfør. Ingen mistenker at han jobber som innkrever for Capitanu’, en lokal mafiaboss. Relu klarer å holde alt under kontroll, men ikke lenge. For hver dag blir hemmelighetene mer og mer overveldende, og løgnene kommer for en dag, en etter en! Med hele 8,8 stjerner på IMDb er serien vel verdt å bruke sofatid på!


The Night Of– IMDb 8,5

En fengslende krimserie skrevet av Oscarbelønnede Steven Zaillian, manusforfatter av «Schindlers Liste», og Richard Price («The Wire»). Etter å ha blitt med en fremmed kvinne hjem fra byen, våkner den pliktoppfyllende og sjenerte studenten Nasir Khan opp neste morgen og finner henne drept. Uten noe som helst minne av hva som skjedde natta før blir han kastet inn i New Yorks kaotiske rettsvesen og blir etterhvert overført til det umenneskelige fengselet Rikers Island i påvente av at saken skal føres for retten.

Meny