Vil du ha like god wifi-dekning i alle rom? Da har vi en god nyhet til deg! Nå kommer nemlig oppfølgeren til suksessen Google Wifi – med enda sterkere wifi-signal. Her brekker vi det ned og forteller deg hvorfor Google Nest Wifi er en god idé.

La oss starte med en gladnyhet: Som Altibox-kunde får du kjøpe det smarte nettverkssystemet til en ekstra gunstig pris. Men først – la oss forstå hva dette egentlig er, og hvorfor du kan nyte godt av Google Nest Wifi:

Bredbåndets gode hjelper

Ja, vi prater mye om vårt lynraske fiberbredbånd. Vi er stolte av det, vet du! Men akkurat som stjernespissen på fotball-laget ikke kan dra seieren i land helt på egenhånd, kreves det samspill også når nettet skal nå lengst mulig.

Men hvorfor?

Litt som motstanderne hindrer stjernespissen i å score hele tiden, svekker vegger, møbler, etasjeskiller og bygningsmasse wifi-signalet ditt. God dekning overalt hjemme krever både stjernespissen (bredbåndet ditt), og de gode lagspillerne (Nest-enhetene).

Bredbåndet jobber sammen med Nest-systemet for å gi deg god dekning i hele hjemmet! Så kan du strømme i stua, game på loftet, ha hjemmekontor i kjelleren og surfe på terrassen.

 


Nest Wifi. Hva er nytt?

Nest Wifi tilbys, i motsetning til sin forgjenger, i form av to ulike enheter kalt ‘ruter’ og ‘punkt’. Ruteren er du helt avhengig av for at nettverkssystemet skal fungere, mens punktet kan du velge å ha, eller ikke ha. De ser egentlig ganske like ut, men hvis du titter litt nærmere, vil du se at de er litt ulike:

ruter1

Ruteren

punkt

Punktet

 

Så, hva er forskjellen på disse to. Og hvorfor anbefaler vi ruteren over punktet?

Svaret er ganske enkelt:

  • Ruteren gir sterkest wifi-signal.  Nest-ruteren har inntil 25 prosent bedre dekning, og opptil dobbelt så høy hastighet som Google Wifi og Nest-punktet. For best mulig rekkevidde på wifi-en anbefaler vi altså å utvide nettverket med en eller flere Nest-rutere.
  • Ruteren har nettverksporten du trenger for tilkobling av tv. Vi har snart på plass tilkobling til ruteren slik at du slipper å kable direkte mellom tv-en og hjemmesentralen. For deg betyr det at du står fritt til å plassere tv-en akkurat hvor du vil! Vi forteller mer om dette litt senere.

Men hva er greia med punktet da, lurer du kanskje? Hvorfor finnes det?
Nest-punktet har høyttaler, og kan stemmestyres. En artig ekstrafunksjon der, altså! I tillegg fungerer det som signalforsterker, på lik linje som forgjengeren Google Wifi.
Men husk! Du må alltid ha en ruter tilkoblet hjemmesentralen.


Så, mer om dette med trådløs tv. En funksjonalitet som kundene har lengtet etter:

Trådløs tv med Nest-ruter

I løpet av høsten blir det mulig å få tv-dekoderen din trådløst på nett ved å plugge den direkte i Nest-ruteren. Da kan du plassere tv-en akkurat der du ønsker, uten å tenke på kablingspunkter i veggen.

Slik virker det: Hjemmesentralen (den boksen der fiberkabelen ender opp i boligen din) må være kablet til hovedpunktet i Nest-nettverket, men tv-en kan kobles til en annen Nest-ruter som er trådløst på nett. Veldig enkelt!

«Dette er noe som kundene har etterlyst, og vi har jobbet målrettet for å finne den rette løsningen. Det vil gjøre det enkelt for kundene våre å plassere tv-en hvor de vil, og viktigst av alt vil det sikre en sømløs tv-opplevelse», forklarer Even.


Smart foreldrekontroll i Google Home-appen

Vi lever i 2020, så selvsagt styres ‘hele greia’ med en app. Og vet du, med enkle tastetrykk kan du få bedre kontroll på familiens nettbruk. Foreldrekontrollen hjelper nemlig med å blokkere uønskede nettsider, og rett og slett sette nettet på pause! Her kan du planlegge faste nett-pauser, eller sette nettet på pause på direkten. Det er enkelt å sjekke nett-hastigheten, og gjestene dine kan inviteres på eget gjestenett!

Vil du bestille? Få deg Nest Wifi her!

Nest Wifi har allerede blitt godt mottatt i test på tek.no. Se testen her >


Hva betyr det for deg som har Google Wifi?

Både Nest-ruteren og Nest-punktet kan brukes sammen med Google Wifi.

Ønsker du enda bedre trådløst nett i boligen, anbefaler vi å legge til Nest-ruteren i nettverket, slik at det blir hovedpunktet, og Google Wifi-enhetene dine blir signalforsterkere.

Les mer og bestill Nest Wifi her 

Meny