De vil bli legender i Fortnite-universet fra en villa på Randaberg. Møt gutta som har gaming som levebrød.

«Sørg for at kroppen din er fornøyd til enhver tid. Det vil hjelpe deg å holde fokus i intense spilløkter».

Det er en Jonathan ‘Jetpacks’ Bergius på Europas beste Fortnite-lag ‘Become Legends’ som forteller. Sammen med performance coach Olav Leiknes (22), talentspeider Renato Machmutagic (36), og spillere fra laget, har han flyttet hverdagen sin til et villastrøk på Randaberg. Med Altibox som hovedsponsor har gjengen fått en ekstrem fiberlinje, for å sikre optimale forutsetninger for gode prestasjoner. I utgangspunktet skulle hele laget med spillere fra Norge, Sverige, Danmark, Finland og Storbritannia vært samlet i gaming-kollektivet på Randaberg. Covid-19 satte en effektiv stopper for det, men gutta holder kontakten digitalt.

Sosial millionkonkurranse

«Jeg var veldig introvert og hadde nesten ingen venner. Gaming snudde hele det sosiale livet mitt opp-ned», sier svenske Gustav ‘Tickeling’ Hogland. Han mistet nesten pusten av invitasjonen til Become Legends-akademiet, og aksepterte umiddelbart. Yngre spillere blir tatt opp her, med mål om å utvikles til proffspillere. Som de andre gutta på laget sjonglerer Gustav skolegang og spilling – og lovpriser lagfølelsen på e-sport-laget. Hans tips til andre som drømmer om å bli gamere på fulltid:

Aldri gi opp, stå på med en positiv innstilling, og spill MYE!

Det er nemlig ikke smårusk som ligger i potten når tenåringsguttene spiller turneringer. Vi snakker millionsummer, og på startstreken har alle samme utgangspunkt for å hente hjem seieren.

Og det ‘hemmelige’ våpenet til Become Legends? Ekstrem internetthastighet og nødstrøm.


Sunne valg og møteplass for gamere

Nylig inngikk Altibox, Veni og Become Legends et samarbeid om å danne det nye e-sport-selskapet «Master Blaster», som skal utvikle en turneringsplattform rettet mot skoler og bedrifter.

«Vi vil skape en møteplass for nordmenn som interesserer seg for gaming. Vårt mål er å formidle et sunt forhold til gaming, og at gode valg gir grunnlag for bedre prestasjoner. Spiser man sunt og trener, er det ikke noe galt i å også bruke mye tid foran skjermen», sier performance coach Leiknes.

«Ulike venner hadde ulike leverandører, men der de hadde Altibox, der var alltid nettforbindelsen ikke bare best; men overlegen. Mitt første spørsmål når jeg eller noen jeg kjenner vurderer å flytte er: ‘Får dere inn Altibox der?»

Jetpacks i Become Legends

Meny