Familien hadde dårlig wifi-dekning. Løsningen var enkel.

«Plutselig virket internett på soverommet. Da måtte jeg ned og spørre Stein Hugo hva som hadde skjedd», forteller Matilde Paulsen (15).

Det var Google Wifi, sammen med Altibox fiberbredbånd fra Lyse, som løste problemet.

Enkel installasjon med Google-app

Bonusfar Stein Hugo Heske er over snittet interessert i apper og tekniske duppeditter. Godt ned i godstolen fikk han mail fra Altibox med tilbud på Google Wifi, slo til – og fikk produktet hjem dagen etter.

«Det var enkelt å sette opp Google Wifi. Jeg lastet ned appen og plugget første wifi-punkt i strømkontakten – så dukket det opp i appen, og dermed var det bare å fortsette slik til alle tre wifi-punktene var på nett», forteller Stein Hugo.

 

Den beste trådløsopplevelsen

På Ræge utenfor Stavanger deler mor, stefar og datter en enebolig på rundt 180 kvadrat. Huset er avlangt, med kriker og kroker, og strekker seg over to etasjer, som rommer tre tv-er, tre mobiler, alarm, nettbrett, pc og Chromebook. Og ved juletider cirka 20 personer samlet foran tv-en med quiz-appen Kahoot. Til daglig er det god – og tidvis svært så god – kok på nett.

«Vi har testet mye forskjellig i årenes løp for å bedre rekkevidden på trådløsnettet. Men ingenting har kunnet måle seg med Google Wifi. Det var det enkleste å installere og har gitt oss best stabilitet og dekning», forteller Stein Hugo.

 

stein-pc


Stabilt internett i alle rom

Kort tid etter at wifi-punktene var på plass, sto Matilde i trappa med spørrende ansikt. Brått hadde hun internett på soverommet sitt i loftsetasjen.

«Vennene mine klaget på dårlig nett hver gang de var på besøk. Jeg kunne hverken sende snapper eller gjøre leksene på rommet», forteller hun.

Nå strømmer hun tv-serier til Chromecast på loftet, gjør skolearbeidet i fred og sliter aldri lenger med ustabilt internett.

Google-app med gjestenett og foreldrekontroll

Besøkende logger på gjestenettet som er satt opp med Google-appen.

«Vi har et enkelt passord som vi trygt kan dele ut til gjester, mens våre pc-er, nettbrett og alarm er sikret på eget nett», sier Stein Hugo.

Han bruker Google-appen flittig for å se at nettet holder en stabil og god hastighet. Appen gir også full oversikt over enhetene som er koblet til nettet. Funksjonen foreldrekontroll, som gir mulighet til å sette nettet på barnas enheter på pause, har han kun testet på Matilde én gang.

«Det var jo bare for gøy, da. For å teste», forteller han med et smil.

 

Pene trådløspunkt

De stilrene Google Wifi-punktene er plassert ut i hovedetasjen og på loftet. Takket være pent design får wifi-punktet stå synlig også i stua.

«Jeg vil absolutt anbefale Google Wifi hvis du sliter med rekkevidde og stabilitet på det trådløse nettet hjemme. Det er enkelt å sette opp, oversiktlig og ser fint ut på hylla», sier Stein Hugo.

Enklest for kundene

Altibox samarbeider med Google Wifi for å levere førsteklasses, brukervennlig wifi til dem som sliter med ustabil dekning.

«Jeg mener Google Wifi er har den enkleste installasjonsprosessen som gjør at alle kunder får til å sette opp et stabilt trådløst nett i hjemmet sitt. I tillegg er det en bonus for mange foreldre at det gir mulighet for å sette nettpauser på barnas enheter», sier produktsjef i Altibox, Even Karlsen.

Vil du vite mer om Altibox fiberbredbånd og Google Wifi? Sjekk ut altibox.no/google.


GOOGLE WIFI

• Selges i pakninger på 1 og 3 wifi.
• Et wifi-punkt vil kunne dekke 50-80 m2 på en flate, men avhenger av materialer brukt i bolig.
• Første enhet tilkobles Altibox hjemmesentral med kabel, resten av enhetene velger kundene selv om de kobler opp trådløst eller med kabel.
• PC, nettbrett, mobil og lignende knytter seg automatisk til den senderen som er sterkest.

Meny