I julen er mange samlet under samme tak, og da vil også antall enheter som kobles til nettet øke. Men visste du at også julelys kan true surfingen?

Juletrebelysning til besvær?

Stadig flere nordmenn går til innkjøp av kunstige juletrær med LED-belysning. Det du kanskje ikke visste, er at julelys av denne typen også kan påvirke det trådløse nettverket ditt. Ifølge det britiske post- og teletilsynet Ofcom er det ikke selve lyspærene, men strømforsyningen som kan skape problemer for wifi-signalene.

Så dersom du ikke ønsker å sette julestemningen på prøve, er det anbefalt å plassere ruteren et godt stykke fra juletrebelysning og andre elektriske apparater. Juletre og ruter bør ha godt med luft mellom seg, skriver Aftenposten.

Når du skal sette opp og pynte treet dagen før dagen, eller om du allerede har gjort det – pass på at treet ikke plasseres det rett foran eller inntil ruteren i det minste! Alternativt, flytt ruteren din!

Julelys er kanskje det koseligste som kan sette en stopper for surfingen, men langt i fra det eneste. Les mer om våre øvrige tips til hvordan du kan få bedre trådløst nett.

Tips og hjelp til bedre trådløst nett

Her finner du noen enkle grep du selv kan ta for å få bedre trådløst nett hjemme.

Sjekk hastigheten din

Hvis du har bestilt 1000/1000 Mbps, vil reell hastighet ut fra hjemmesentral være maksimalt 920 til 960 Mbps på grunn av tekniske begrensninger på nettverksutstyr utenfor ditt hjem. Båndbredde opp til 500/500 Mbps skal kunne måles tilnærmet fullt ut på en kablet tilkobling til hjemmesentral. Test selv med Altibox-speedometeret.

Aktuelt_BB_hastighet

Restart nettverket ditt

Slå av og på hjemmesentralen og eventuelle signalforsterkere som Altibox WiFi Pluss. Deretter slår du av og på alt utstyr som er koblet til internett hjemme hos deg.

Aktuelt_BB_restert
Dekning: Sett boksen på riktig sted

Det trådløse signalet fra hjemmesentralen blir svakere når det passerer gjennom vegger, etasjeskillere, mur, stein, møbler og andre gjenstander på vei til pc-en, nettbrettet eller mobilen din. Derfor bør du sette din egne trådløse ruter på et åpent sted i huset. Selve hjemmesentralen må ikke flyttes.

Sjekk selv: Ta med deg nettbrett eller mobil og test hastigheten rett ved hjemmesentralen eller din trådløse ruter. Hvis resultatet nå er mye bedre, betyr det at du må fjerne hindringer eller sette inn signalforsterkere som Altibox Wifi Pluss for å få like god dekning i hele huset.

Aktuelt_BB_plassering
Ikke koble alt opp trådløst

Du bruker mer av den trådløse kapasiteten for hver mobil, datamaskin og hvert nettbrett eller du kobler til nettverket. Husk at spill-PCer og Playstation fungerer bedre med kabel, samtidig som det trådløse nettverket blir kjappere uten spilltrafikken.

Aktuelt_BB_kabel
Har du gammelt nettverksutstyr?

Er nettbrettet ditt mer enn fem år gammelt?
Har du en gammel ruter/switch koblet til hjemmesentralen?
Har du en eldre hjemmesentral? Sjekk brukerveiledningen her.
Har du en gammel PC/laptop som er treg til oppgaver uten internett?
Hvis du kjøper utstyr fra andre enn Altibox, bør du se etter AC-betegnelse (nettverksstandard 802.11ac). Besøk eventuelt Komplett.no sin side for Altibox-produkter.

Aktuelt_BB_utstyr
Velg riktig nett: 2,4 eller 5 GHz?

Mens 2,4 GHz-nettet har best dekning, har 5 GHz-nettet høyest hastighet. Les mer om hastighet og dekning.

For de fleste som har nytt utstyr og god dekning i huset, vil 5 GHz gi det beste resultatet. Altibox anbefaler alltid å koble nye mobiltelefoner til 5 GHz-nettet. Fungerer det dårlig, bør du gå til 2,4 GHz.

Under Internett og WiFi/Avanserte innstillinger på Mine sider kan du også kopiere innstillingene for 2,4 GHz-nettverket til 5 GHz-nettverket. Da slår de seg sammen og kan i visse situasjoner gi det beste resultatet.

Aktuelt_BB_nett

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Meny