Frustrert over ustabilt trådløst nett? Løsningen kan være enkel.

«Jeg visste ikke at vi hadde kjøpt Google Wifi, men plutselig var det trådløse nettet utrolig mye bedre i hele huset», forteller Marie Anette Brandsøy Cock.

Tidligere var ruteren gjemt i sikringsskapet, og ståldøra hindret signalet. Kjelleren var nesten strippet for dekning, og på loftet fungerte det trådløse nettet dårlig. Huset var rett og slett for stort til at ruteren alene dekket det.

 

Google Wifi, sammen med Altibox fiberbredbånd fra Lyse, ble løsningen.

 

«Vi har aldri hatt så stabilt trådløst nett som vi har nå. Det virker i alle rom i hele huset. Ungene kan bruke nettbrett på soverommet, vi kan strømme film uten problemer, og barna klager ikke lenger på at det lagger når de gamer», beskriver Christian Christensen.

 


Slutt på wifi-frustrasjon

Hunden Gaia bykser rundt i stua med høye bjeff, tett fulgt av matfar. I sofaen har Oliver (13) og Caspian (12) rigget seg til med hvert sitt nettbrett. Ved spisebordet sitter mamma Marie Anette og Wilhelmina (7) og perler et mønster vist på nettbrettet til minstemann. Det er søndag på Nærbø, og som vanlig «godt drag» på wifi-en, som pappa Christian beskriver det.

Familien var lei av at trådløsnettet kun funket i hovedetasjen. Christian og eldstesønnen tok affære og installerte tre wifi-punkt fra Google i deres 200 kvadratmeter store bolig i sommer.

«Det var enkelt og kjapt å installere. Vi fulgte bruksanvisningen, og så fort vi hadde fått det første wifi-punktet tilkoblet ruteren, fikk vi det til å «snakke sammen» med de to andre», sier Christian.

 

stein-gutter

Foreldrekontroll med Google-app

Som bonus til det raske nettet fikk endelig foreldrene bedre kontroll over barnas nettbruk.

«Det er bare å trykke på knappen – så er det plutselig ikke nett lenger», beskriver Christian.

Google Wifi-appen gir nemlig full oversikt over familiens nettbruk, med mulighet for å planlegge nettpauser og slå av internett med et tastetrykk. I huset på Nærbø er det fast nettpause på barnas pc-er og nettbrett ved leggetid.

 

«De er litt smartere enn oss. Men akkurat denne kontrollen, den har de ikke», legger han til med et lurt smil.


Trygt og enkelt med gjestenett

Med tre barn og to turnusforeldre, som i tillegg multitasker som student og frivillig, er det skyhøyt tempo i hverdagen. Endelig holder nettet tritt. Barnas venner som er innom på besøk får passord til gjestenettet, som også styres fra Google-appen.

«Det føles trygt med gjestenett. Vi kan sette et passord som er lett å huske, slik at vennene også kan koble til wifi-en når de kommer innom», sier Christian.

Han navigerer enkelt i appen, og mener at Marie Anette lett kunne klart det samme – til tross for fraværende teknisk interesse. Men mor i huset har nok av jern i ilden. Hun kombinerer sykepleierhverdagen med jordmorstudier, og er helt avhengig av internett til innleveringer og annet skolearbeid. Marie Anette trenger at nettet «bare funker».

«Jeg merket at internett var blitt mye bedre, men tenkte ikke noe mer over det», forteller hun.

 

Google Wifi med stilrent design

Google Wifi-punktene står synlig på hyller i hver av husets tre etasjer. Boligen er gjennomført og stilig, med tidsriktige farger på veggene og interiør i skandinavisk stil.

Internettpunktene glir sømløst inn i interiøret, faktisk så godt at Marie Anette ikke hadde registrert de, før Christian nylig viste hvor de var plassert.

«Jeg syns de er veldig fine og minimalistiske. De er ikke prangende eller voldsomme», sier Marie Anette.

Både hun, Christian og barna har en klar anbefaling til dem som er frustrert over internettdekningen i hjemmet.

«Dette funker, og det er enkelt for folk å sette opp, uten mye tasting. Det beste med Google Wifi er stabiliteten og rekkevidden på nettet, og at vi har mye bedre kontroll på nettbruken til barna», beskriver Christian.

 

Enklest for kundene

Altibox samarbeider med Google Wifi for å levere førsteklasses, brukervennlig wifi til dem som sliter med ustabil dekning.

«Jeg mener Google Wifi er har den enkleste installasjonsprosessen, som gjør at alle kunder får til å sette opp et stabilt trådløst nett i hjemmet sitt. I tillegg er det en bonus for mange foreldre at det gir mulighet for å sette nettpauser på barnas enheter», sier produktsjef i Altibox, Even Karlsen.

Vil du vite mer om Google Wifi og Altibox fiberbredbånd? Sjekk ut altibox.no/google.

Meny