Altibox-familien er spredt på hjemmekontor landet rundt. Og vi er ikke de eneste. Frida, som jobber i Altibox-partner Signal Bredbånd, deler sine beste tips for en effektiv arbeidsdag hjemme.

Som selvstendig næringsdrivende og frilanser er dette ingen ukjent sak for meg, men det er ikke til å legge skjul på at det fins mange utfordringer ved å jobbe hjemmefra. Noen blir ensomme – noen sliter med effektivitet, mens andre har tekniske utfordringer.

Skal du sitte lenge hjemme, er det greit å innføre noen regler for deg selv – vær systematisk og oppfør deg mest mulig som om du var på arbeidsplassen din. Her er noen raske tips til hvordan du kan få dette til:

 

Oppretthold normale rutiner

Hva gjør du i en normal arbeidshverdag? Gjør også dette i hverdagen med hjemmekontor. Stå opp tidsnok, få i deg en god frokost og kos deg med kaffen, kle deg skikkelig og sett i gang arbeidet når klokken er der. Det er ingen triks å hverken starte arbeidsdagen i senga – eller avslutte den der, tro meg. Still kroppen inn på en normal dag på kontoret, og den vil samarbeide deretter!

 

Ha en plan

Hvilke gjøremål har du for dagen? Det er ekstra lett å la seg distrahere i hjemmet om du ikke har en plan for hva som skal gjøres. Jeg pleide å skrive kryss-lister for dagene med gjøremål. Ikke bare er det ryddig og oversiktlig – men også veldig fint for å følge med på effektiviteten. Blir det litt mye Facebook, kanskje? (Det kan skje selv den beste..)

 

Kommuniser med arbeidskollegaer

Hvis du ikke er vant til å jobbe alene, blir det fort ensomt med hjemmekontor. Selv har jeg jobbet med hjemmekontor i flere år, men etter bare noen måneder som ansatt i Signal Bredbånd har jeg blitt vant til andre tilstander. Det kommer til å bli stusselig den neste måneden – på Signal har jeg jo kollegaer rundt meg hele tiden!

Derfor er vi opptatte av å holde kontakten gjennom dagen, og vi gjør det spesielt gjennom Microsoft Teams. Hold avdelingsmøter på morgenen og ta gjerne noen hyggelige kaffepauser gjennom dagen – «catch up» med kollegaene dine.

 

Arbeidsplass

Enten arbeidsplassen din befinner seg på kjøkkenbordet, spisebordet eller ved en skikkelig kontorpult, så vil jeg anbefale å sette opp et godt og funksjonelt arbeidsområde. Inkluder alt du måtte ha behov for. Jobber du på stor skjerm – sett denne opp, gjerne mest mulig likt kontoret, slik at du kan beholde en normal arbeidsflyt.

 

Ikke bland inn fritid i arbeidsdagen

Det frister kanskje å si ja til det ekstra kaffebesøket siden dere uansett er hjemme hele gjengen? Vel – er det én ting jeg har lært meg, så er det hvor enkelt det er å gjøre andre ting enn å konsentrere seg om gjøremålene sine på hjemmekontor. Se ikke på TV, og gjør ikke husarbeidet når du helst skulle gjort jobbrelaterte oppgaver. Respekter arbeidstiden så godt du kan. Your boss will thank me later..

 

Ikke minst – godt og stabilt internett

Jeg er sjeleglad for at jeg har akkurat dette. Mitt hjemmekontor er plassert langt oppe i bygda, og internett har vært en svært diskutert sak frem til det ble bygget ut fiber til oss. (Fra Signal, naturligvis.)

I disse tider merker vi pågang fra folk som har behov for raskere linjer, og det er ikke vanskelig å forstå. Bruken av internett forandrer seg en hel del når plutselig hele fammen befinner seg i huset samtidig. Foreldrene har hjemmekontor og tre kids har hver sine skjermer med filmer, spill og surfing. Det setter internett-tilgangen på prøve!

Meny