Sommeren er i gang, ikke bare ute, men også på tv-skjermen. Både NRK og TV 2 byr på et spennende og variert program bestående av splitter nye programmer og serier, samt nye sesonger av folkefavoritter.

Først en liten påminnelse: Husk å ta med Altibox på ferie! Med Altibox-appen til mobil, nettbrett og Apple-tv, kan du nyte topp underholdning hele ferien. Her får du med deg både lineære kanaler, programarkiv, opptak og strømmetjenester, som du kan hygge deg med i teltet, under åpen himmel, i campingvogna, eller på hytta.

Så, til det du kan glede deg til i sommer:

 

NRK:

 

web-grafikk-nrk-normalpeople

Normal People

Populære Connell og einstøingen Marianne går på samme skole. De faller plutselig for hverandre, men ingen andre må få vite det. «Normal people» er en medrivende, sår og vakker historie om to unge mennesker og den vanskelige kjærligheten. Serien følger det unge paret Connell og Marianne fra de er 18 år gamle, og 4 år fremover. Hver av de 12 episodene plukker dem opp på et tidspunkt i løpet av denne fireårsperioden. Se den nå på NRK TV.


web-grafikk-nrk-pubertet

Pubertetscamp

NRK Supers nye humorserie tar sikte på å få oss til å le høyt av den pinligste tiden i livet, nemlig puberteten. Mika, Marius, Karim, Siggy og en gjeng andre ungdommer blir sendt på leir for å lære mer om hva som skjer i kroppen under puberteten – og mens noen synes det hele er kjempekleint, kan andre ikke komme fort nok i puberteten. Det blir med andre ord hormoner som løper løpsk, svetteklukt og kviser i massevis på NRK denne sommeren. Strømmes på NRK TV og NRK Super fra mandag 8. juni kl. 06.00


web-grafikk-nrk-dna

DNA

Politietterforsker Rolf Larsens tre måneder gamle datter forsvinner under tragiske omstendigheter mens han har henne med på jobb. Da han og kollegaen Neel fem år senere skal undersøke DNAet til en mistenkt i et biltyveri, oppdager de en grov feil i politiets DNA- register. Konsekvensene av feilen har gjort at mange kriminelle har gått fri. Håpet om å finne datteren begynner å spire i Rolf, og vi blir med på hans intense jakt på svar gjennom Europa. Premiere på NRK1 mandag 29. juni (kan også strømmes på NRK TV fra søndag 14. juni).


web-grafikk-nrk-callhome

Et sted å høre til

Historisk drama som følger sykepleieren Sarah Adams som etter 2. verdenskrig vender hjem til Australia etter 20 år i utlandet. Hun kommer i kontakt med den velstående familien Bligh, noe som skal vise seg å forandre livet hennes for alltid. Her er det verken mangel på intriger, hemmeligheter, løgner eller romanse. De fire første sesongene er tilgjengelige på NRK TV. Sesong 2 starter 14. juni kl. 21.35 på NRK1.


web-grafikk-nrk-sommerbilen

Sommerbilen

Årets sommersatsing fra NRK gjenspeiler ferieplanene til mange av oss denne sommeren – nemlig bilferie i eget land! Fra slutten av juni til begynnelsen av august inviteres seerne med på en spennende biltur i en ikonisk gul campervan som starter på Nordkapp, og tar oss gjennom vakker natur og landskap til kjente turistattraksjoner som  Trollstigen, Vøringsfossen og Lysefjorden, men også en rekke mindre kjente steder. I fører- og passasjersetet sitter to kjente fjes, og på veien møter de både lokalfolk, artister og andre kjendiser. Premiere 25. juni på NRK1.


TV 2:

 

web-grafikk-nrk-beackstrom

Bäckström

Vi møter den kontroversielle og arrogante mordetterforskeren Evert Bäckström som får en utfordring når et kvinnekranium blir funnet i skjærgården. Saken blir enda mer mystisk når offerets identitet blir avslørt. Det ferske svenske krimdramaet er basert på Leif G.W. Perssons bokserie om kriminaletterforsker Bäckström. Premiere torsdag 18. juni kl. 21.40.


web-grafikk-nrk-mallorca

Mallorca Files

Den ambisiøse, britiske politietterforskeren Miranda Blake blir teamet opp med den avslappede tyske detektiven Max Winter for å løse mystiske forbrytelser på ferieøya Mallorca. Rake motsetninger og uenige om det meste havner duoen i en rekke uvanlige og til tider komiske situasjoner. Kan de to legge ulikhetene til side og fokuserer på kriminalsakene de må løse? Premiere mandag 22. juni kl. 21.40.


web-grafikk-nrk-quizmaster

Quizmester

I dette splitter nye quizprogrammet skal kjendiser kjempe på lik linje med quizentusiaster og tilfeldige folk hentet fra gata om å bli «sommerkveldens quizmester». Det uhøytidelige spørreprogrammet ledes av Katarina Flatland i studio, der tre deltakere – en kjendis, en quizentusiast og en tilfeldig person hentet fra gata av reporter Erik Solbakken – skal kjempe mot hverandre i quiz, konkurranser og pinlige utfordringer. Premiere onsdag 24. juni kl. 20.00.


web-grafikk-nrk-allsang

Allsang på Grensen

Det blir ikke ordentlig sommer uten Allsang på Grensen. Katrine Moholt er tilbake, og i år har hun fått med seg Stian «Staysman» Thorbjørnsen som programleder. Sammen med et stjernelag av kjente og kjære artister og sangglade familier skal de hylle norsk musikk gjennom sommeren. Premiere torsdag 25. juni kl. 20.00.


web-grafikk-nrk-kloppen

En kveld hos Kloppen

Denne sommeren inviterer Solveig Kloppen nok en gang kjente gjester og seerne hjem til seg i hagen på Tåsen. I løpet av syv lørdager gjennom sommeren blir vi bedre kjent med morsomme og spennende gjester og artister, og det blir god stemning, utekjøkken og massevis av godt vær (forhåpentligvis). Premiere lørdag 4. juli kl. 21.40.

Meny