Store hus og hager og barn i alle rom, betyr mange på nett og behov for god trådløs dekning. Hvordan møter Google Nest Wifi utfordringen? Slik gikk det da to norske familier fikk teste i sommer!

«Vi hadde et annet mesh-nettverk tidligere, men det ga bedre dekning ute i gata enn der vi trengte det. Nå kan jeg stå helt borte ved trampolinen og fortsatt være på nett», sier Jørgen Eia Bringedal, pappa i testfamilien i Larvik.

For hva kan Google Nest Wifi egentlig levere i praksis, når brukerne er mange og behovene store?

Bruker det til alt

To familier ble plukket ut til å teste den nye wifi-løsningen fra Altibox i sommer.

Hos familien Eia Ludvigsen i Larvik leker barna i den store hagen bak huset, mens mamma og pappa Hege og Jørgen drar oss gjennom sine opplevelser med boksene i finværet på terrassen.

«Vi bruker jo internett til alt her i huset, og spesielt nå i år hvor det har vært mye hjemmekontor med videomøter og alt det innebærer», sier Jørgen, som jobber som fysioterapeut til vanlig.

 

«Først og fremst var Google Nest Wifi-systemet veldig enkelt å sette opp via appen, alt var veldig intuitivt. Koder og alt sånt kom av seg selv. Jeg er ikke så veldig teknisk anlagt i utgangspunktet, men det meste kom av seg selv, rett og slett», sier han.

 

God dekning

Familien har plassert de tre ruterpunktene strategisk rundt i huset, og Google-assistenten er blant det første du ser når du kommer inn inngangsdøren ved uteterrassen.

«Kruttet» i Google Nest Wifi er nettopp sterkere wifi-signal, og ruteren har opptil 25 prosent bedre rekkevidde enn sin forgjenger, Google Wifi.

Uansett om Larvik-gjengen spiser middag sammen der ute, eller foreldrene må bruke nettet mens barna holder på helt borte ved trampolinen – 20-30 meter unna nettverksboksene – har de nå bra nett overalt, forteller de.

«Vi er veldig fornøyde med dekningen. Her har det gått i hjemmekontor kombinert med streaming i det siste, og selv om det har vært vin- og filmkveld med venner i kjelleren for den ene, har den andre kunnet sitte å jobbe helt fint i en annen etasje», sier Hege.

 

Fullt trøkk med syv i huset

Hos familien Clausen i Røyse helt nede ved vakre Tyrifjorden ble Google Nest Wifi satt på kanskje enda større prøver.

Her har foreldrene Annette og Yngve på det meste hele fem barn i alderen 8-19 de skal serve med raskt internett, men i sommer har det gått stort sett smertefritt, forteller de voksne, som begge jobber med IT til vanlig.

«Vi bruker nettet til absolutt alt her, ikke minst det siste halvåret da begge har vært hjemme 100 prosent, med videokonferanser, dokumentdeling og alt det innebærer. Og ikke minst hjemmeskole for barna samtidig», forteller Annette.

Det var Yngve som installerte løsningen fra Altibox denne gangen, uten at det bød på problemer (som han sier det selv: Når begge jobber med IT, orker de ikke bruke så mye tid på det når de først er hjemme).

 

Prioriteringer og pauser

Familiens hus er stort, på tre plan med mange kriker og kroker, og uteområdet strekker seg helt ned til vannet.

Dekningen er likevel god med Google Nest Wifi, uansett om de 8-årige tvillingene Martin og Emmeline spiller Minecraft på PC-ene i første etasje, mens Annette hjemmejobber ved kjøkkenbordet og Yngve spiller musikk ute i hagen.

«Så blir det jo fire ganger så mye streaming når de eldre barna er hjemme, men når det blir nødvendig, bruker vi Google Home-appen til å følge med på nettverket», sier pappa Yngve.Appen lar deg blant annet sette opp lister for hvilke enheter som skal prioriteres, og det kan være nyttig når alle i familien streamer på kvelden – for eksempel.

«Videokonferanse med administrerende direktør må noen ganger prioriteres foran Netflix», sier Annette og ler, og paret legger til at foreldrekontrollen også har kommet godt med.

«Da kan vi skru av nettet for noen når det er uanstendig seint», sier Yngve med et smil.

Google Home-appen lar deg enkelt sette faste nettpauser på utvalgte enheter, eller stoppe nettilgangen der og da, hvis du skulle ønske det.

 

Fornøyde familier

God dekning og styring er nok det viktigste for familier som Eia Ludvigsen og Clausen, men Google Nest Wifi kommer også med en del smarte funksjoner som er veldig «nice to have».

I en sommer med mye besøk etter hvert har det blant annet vært genialt med eget gjestenett. Dette setter du lett opp i Google Home-appen, som enkelt lar deg dele passordet med et tastetrykk.

Etter grundig testing i sommer er altså både Eia Ludvigsen-familien og Clausen-familien veldig fornøyde med bruken av Google Nest Wifi, og trekker fram enkelt oppsett, solid dekning og mange smarte funksjoner.


Det beste med Google Nest Wifi:

  • Smart nettverkssystem som gir stabil wifi-dekning i hele hjemmet
  • Enkel installasjon
  • Styres med Google Home-app
  • Smarte funksjoner som Foreldrekontroll og Gjestenett
  • Stabil dekning helt ut på terrassen
  • Fast lavpris hos Altibox
  • Løsning for trådløs TV-funksjonalitet er på plass i løpet av høsten

 

Meny