Gullpalme-vinner, tragisk dødsfall og et ras av fantastiske anmeldelser: Triangle of Sadness av den svenske super-regissøren Ruben Östlund kan sees i Altibox Film og Serier.

Anmelderne jubler og kaster terningkast fem for ‘Triangle of Sadness’. Regissør Ruben Östlund har en historikk med kritikerfavoritter, best kjent for Oscar-nominerte ‘The Square’ (2017) med Elisabeth Moss i hovedrollen, og den vellykka satiren ‘Turist’ fra 2014.

Spis de rike?

Nå er han aktuell med enda en satire, som ifølge Filmpolitiet til NRK P3 nok en gang «tvinger publikum ut av komfortsonen.»

Regissørens nådeløse satiriske blikk kastes i ‘Triangle of Sadness’ på motebransjen og de superrike. Modellparet Carl (Harris Dickinson) & Yaya (Charlbi Dean) ferierer sammen med milliardærer på en luksusyatch da de kommer ut for en storm. Båten synker, og de strander på en øde øy. I kampen om overlevelse blir hierarkiet snudd på hodet, og plutselig står alle i en nærmest postapokalyptisk situasjon, hvor all sivilisasjon er borte.

Filmen har blitt omtalt som «nådeløst morsom», og det er en meget god beskrivelse, her er det både alvor og veldig mye å le av.

Vant Gullpalmen

En av stjernene som får gode skussmål er Woody Harrelson, som bekler rollen som yachtens kaptein. Hovedrollene med Dickinson og Dean høster også skryt, og i Cannes 2022 feia filmen med seg den ettertraktede Gullpalmen.

Tre måneder senere sprakk den tragiske nyheten om at en av filmens stjerner, den 32 år gamle sør-afrikanske skuespilleren og modellen Charlbi Dean, døde av blodforgiftning. Hennes prestasjon i filmen høstet god kritikk, og mange så på dette som hennes store gjennombrudd.

 

Meny