I januar endres kanalrekkefølgen på Altibox TV, NRK gjør justeringer på sine lokalkanaler, og TV 2 Humor legges ned. Vi forteller mer om endringene.

Ny kanalrekkefølge

7. januar endres kanalrekkefølgen på Altibox TV. Grunnet krav fra innholdsleverandører og fordi det de siste årene har kommet mye nytt innhold, er det er rett og slett dags å rydde litt i rekkene.

Men du har likevel spørsmål? La oss se inn i krystallkulen og prøve å svare på det du lurer på:

Jeg har allerede gjort om på min kanalrekkefølge, hva skjer hos meg?

Gledelig nyhet! Det skjer ingen verdens ting. Med mindre du går inn på dekoderen og gjør nye endringer selv. Så om du allerede har laget din egen kanalrekkefølge beholder du den sorteringen du har laget. Lucky you!

Jeg vil beholde kanalrekkefølgen slik den er i dag, kan dere hjelpe?

Først av alt – vi skjønner at du vil beholde den rekkefølgen som sitter i hendene. Og selv om vi ikke har anledning til å endre tilbake for deg, er det ingen grunn til panikk.  Hvis du er ‘helt avhengig’ av dagens rekkefølge kan du endre tilbake til denne under innstillinger på din dekoder.

Men hvordan endrer jeg rekkefølgen på dekoderen?

Det er ganske enkelt! Altibox-knappen på fjernkontrollen tar deg til hovedmenyen. Bruk piltastene på sølvhjulet under til å navigere i meny-linjen, til du kommer til ‘innstillinger’. Klikk så ‘OK’. Velg menyvalg ‘kanaler’, og videre ‘sorter tv-kanaler’. Altså:

Hovedmeny > Innstillinger > Kanaler > Sorter tv-kanaler.

Da er du på rett sted! Klikk ‘OK’ når du står på en kanal du vil flytte på. Bruk piltastene på sølvhjulet for å flytte kanalen til ønsket plassering. Klikk ‘OK’ igjen når du har funnet riktig plass. Den nye kanalsorteringen lagres da automatisk.

Ingen Altibox-knapp på fjernkontrollen?

Da har du en eldre tv-løsning. Men ikke fortvil – kanalrekkefølgen lar seg like fullt endre. Trykk på tv-portal-knappen, som tar deg til hovedmenyen. Så:

Hovedmeny > Innstillinger > Tv-kanaler > Sorter tv-kanaler.

Men hva skjer med programopptakene mine dersom jeg har satt opptak på en kanal som bytter plassering? 

Programopptakene blir som før, uansett om kanalen skifter plassering. Ingen endring her altså. Så du kan fortsatt stikke på trening midt i yndligsprogrammet ditt, og finne det igjen under dine opptak når det passer deg å sige ned i god-stolen.

Endring i NRKs lokalkanaler

For å unngå forvirring kan det være nyttig å vite at NRK 2. januar gjør endringer på lokalkanalene sine. Noen får nye navn, og NRK Østfold avvikles.

NRK1 Oslo og Viken erstatter NRK1 Østlandssendingen,

NRK1 Vestfold og Telemark erstatter NRK1 Østafjells,

og NRK1 Innlandet erstatter NRK Østnytt.

TV 2 Humor legges ned

Til alle som ler seg i hjel av «The Tonight Show with Jimmy Fallon», «Modern Family» og «The Office»: Med virkning fra 1. januar legges nisjekanalen TV 2 Humor ned. Men fortvil ikke: De mest populære programmene, som de tre vi nevnte, blir videreført på andre TV 2-kanaler. Heldigvis!

Meny