Påsken er tiden for skiturer, krim og ikke minst påskegodt sammen med gode venner og famile. Vi ønsker alle en riktig god påske og krysser fingrene for et strålende påskevær! ☀️

Årets påskekrim 🕵️‍♀️

NRK: Mer Shetland-krim og nye nedgravde hemmeligheter! Påskekrimmen fra NRK byr på flere gamle kjenninger. Og en svensk «höjdare».

«Hendelser ved vann» – svensk krimsuksess

Basert på Kerstin Ekmans prisbelønte og internasjonalt suksessrike roman med samme navn. NRK skriver: En midtsommerkveld i 1973 er Annie og datteren Mia på vei til det isolerte Stjärnberg-kollektivet for å starte et nytt liv med kjæresten Dan. På veien finner Annie og Mia to turister i et telt, brutalt knivstukket i hjel gjennom teltduken.

Denne har fått strålende mottakelser i Sverige, og skal være både spennende og dramatisk.
Tilgjengelig på NRK TV fra fredag 31. mars, og sendes på NRK fra tirsdag 4. april.

«Shetland» er tilbake med sesong 6.

Vi følger etterforsker Jimmy Perez og hans kolleger når de løser kriminalsaker på Shetland.
Serien sendes fra lørdag 1. april og er tilgjengelig på NRK TV fra fredag 31. mars.

Nedgravde hemmeligheter (sesong 5)

I denne sesongen av den kritikerroste krimserien har Sunny fått en ny sjef, Jessica. Hans tidligere overhode Cassie ble drept i en trafikkulykke i slutten av forrige sesong.

Når et avkuttet ben blir funnet i et nyrenovert hus blir Sunny og Jessica satt på saken. Forvirrende spørsmål dukker opp når det ser ut som et drap som kan dateres tilbake til 1930-tallet. Klarer de å finne ut av hva som har skjedd?

Sendes fra fredag 7. april, tilgjengelig på NRK TV fra fredag 31. mars.

Vera (sesong 12)

Vera og hennes betrodde assistent står overfor en rekke fengslende mordmysterier i Northumberland. I de nye episodene blir blant annet Vera kalt ut til et åsted hvor en kommunal kontrollør er funnet fastbundet til en seilbåt ute ved et fyr.

NRK TV: Fra fredag 31. mars

Påskenøtter

Siden første sending i 1984 har «Påskenøtter» vært et fast innslag på NRK i påskeuken. Åtte kvelder på rad byr Rune Gokstad og Øystein Bache på underholdende hjernetrim av varierende vanskelighetsgrad for hele familien.

I år kan seerne også løse oppgavene på nett og mobil ved å skanne en QR-kode som dukker opp på skjermen, eller gå inn på nrk.no/påskenøtter. Der kan du fylle ut diagrammene og sende inn svaret så lett som bare det. Det er fortsatt mulig å delta i trekningen av en DAB-radio ved å sende inn løsningen på SMS.

Premiere mandag 3. april på NRK1 og i NRK TV.


TV 2:

«Hidden assets»

Et rutinemessig raid ledet av Emer Berry, detektiv i Irish Criminal Assets Bureau, avslører at en mindre narkohandler har mottatt betydelig finansiering fra en tilsynelatende usporbar kilde – ikke i kontanter, men i uslepne diamanter. Når disse diamantene blir knyttet til en rekke bombeangrep i Belgia, blir Emer tvunget til å samarbeide med den belgiske politikommisæren Christian De Jong.

Kommer fredag 31. mars på TV 2 Play, og sendes fra torsdag 06. april på TV 2 Direkte.


Viaplay:

«The Suspect»

Joseph O’Loughlin (Aidan Turner) er en utad samvittighetsfull psykolog med en nylig parkinson-diagnose. Han er snart aktuell med en bok om sexarbeidere, og blir derfor kalt inn som ekspert når politiet finner liket til en mulig sexarbeider.

«Dublin Murders» er serien for ihugga krimelskere, og den psykologiske krimthrilleren er fullspekket med tvister og vendinger. Alt starter med funnet av en 13-år gammel jente i Dublins mørke skoger, og når etterforsker-doen Rob (Killian Scott) og Cassie (Sarah Greene) blir satt på saken blir eldre saker fort aktuelle igjen.

«The Salisbury Poisonings» er basert på den sanne hendelsen i Salisbury som fant sted for kun fem år siden, og dramatiserer den nasjonale nødsituasjonen etter Sergei Skripal og datteren hans blir funnet bevistløse på en parkbenk i sentrum. Sergei Skripal viste seg å være en russisk dobbeltagent og spion, og både han og datteren ble forgiftet med nevrotoksinet Novitjok.


Påskekrim Netflix 2023

Filmen «Krigsseileren» kommer som miniserie 2. april, akkurat i tide til påsken.
Mer krigsfokus blir det i serien «Transatlantic», som kommer 7. april.


Meny