Spørsmål og svar om Modell A

Hvordan koble opp dekoderen med kabel?
Følg denne lenken til installasjonsveiviser.

Hvordan koble opp dekoder trådløst?
Selv om Wifi kan være svært praktisk, vil oppkobling med nettverkskabel alltid garantere den beste opplevelsen av tv- og strømmetjenester. Dersom det trådløse signalet ikke er optimalt, kan det forekomme redusert bildekvalitet og stabilitet i sendingene. Trådløs tilkobling medfører også 20-60 sekunders forsinket visning av direktesendinger.
Følg denne lenken til installasjonsveiviser.

Hvordan koble opp dekoder utenfor hjemmet?
Følg denne lenken til installasjonsveiviser, for eksempel på hytta, i campingvognen, hotell i utlandet, eller i bobilen.

Kan jeg bruke Modell A-dekoderen på hytta?
Ja, Modell A kan du ta med og bruke på hytta. For best stabilitet anbefaler vi kablet tilkobling, men Modell A vil også fungere trådløst utenfor hjemmet.

Merk også at det kan være enkelte kanaler og programmer i programarkivet som ikke er tilgjengelige utenfor hjemmeadressen, på grunn av rettighetsbegrensninger.

ADVARSEL: Oppkobling av Modell A via mobilnettet vil føre til høyt forbruk av data og risiko for ekstrakostnader hvis du ikke har ubegrenset data inkludert i mobilabonnementet ditt.
Følg denne lenken for installasjonsveiviser.

Kan jeg kombinere Q22 og Modell A-dekoder?
Ja, du kan uten problem sette opp en Modell A-dekoder i tillegg til Huawei Q22-dekoderen som du har fra før.

Kabler, porter, lyd og minne

Kan jeg bruke en optisk lydkabel?
Ja, du kan koble til optisk lyd i SPDIF-porten bak på Modell A-dekoderen din.

Kan jeg bruke alle typer HDMI-kabel?
Nei, bruk kun den vedlagte HDMI-kabelen for å koble dekoderen til tv-en din. Har du behov for en lengre kabel, så må dette være en HDMI-kabel sertifisert som Premium High Speed HDMI eller bedre.

Kan jeg bruke USB-porten på boksen?
Ja, USB-porten kan brukes til å koble til utstyr som f.eks. tastatur og mus.

Kan jeg koble Bluetooth-enheter til dekoderen?
Ja, ved siden av USB-porten er det en liten knapp som starter Bluetooth-paring med enheter som hodetelefoner eller spillkontroll.

Du kan også koble til Bluetooth-enheter via innstillinger inne i tv-portalen. Trykk på tannhjulet oppe til høyre i tv-portalen for å komme til innstillinger.

Kan jeg bruke Mikro SD-porten på boksen?
Alt tv-innhold blir lagret i skyen, men Mikro SD-porten kan benyttes til å utvide lagringskapasiteten til dekoderen, slik at du kan lagre flere apper og spill.

Hvilket lydformat kan boksen levere?
Altibox TV Modell A støtter de vanligste lydformatene for stereo og surround, inkludert MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4 (HE-AAC v1 v2) og Dolby Audio.

Støtter dekoderen bilde i 4K-kvalitet?
Ja, Altibox TV Modell A støtter 4K-kvalitet.

Hvor stort fysisk minne har Modell A-boksen?
Altibox TV Modell A-dekoderen har 16GB Flash-minne som kan utvides ved hjelp av Mikro SD.

Spesielle funksjoner

Støtter Modell A WiFi-6-standarden?
Ja, Altibox TV Modell A-boksen støtter trådløst Wi-Fi6 (IEEE 802.11ax (2×2) 2.4 GHz og IEEE 802.11ax (2×2) 5 GHz.

Kan jeg bruke stemmestyring?
Ja, fjernkontrollen har en mikrofonknapp som aktiverer Google Assistant. Etter aktivering av Google Assistant kan du for eksempel be dekoderen om å åpne YouTube-appen, eller du kan spørre hvordan været blir eller hva klokka er i Tokyo. Per dags dato kan du ikke bruke Google Assistant til å skifte kanal eller lete fram filmer og serier.

Lytter fjernkontrollen hele tiden?
Nei, fjernkontrollen kan bare registrere lyder etter at du har trykket på mikrofonknappen på kontrollen.

Har Modell A de samme funksjonene som Q22?
Med unntak av tekst-tv har Modell A alle funksjonene til Q22, inkludert starte forfra, sette på pause, gjøre opptak – og mange flere.

Har jeg tilgang til radio?
Ja, du har tilgang til over 140 radiokanaler med Modell A. For å finne radio-appen, kan du klikke på hus-ikonet på fjernkontrollen. Når du har kommet til hjem-skjermen, trykker du på ‘Radio’. Ved å hjerte-markere kanaler legges kanalene til favorittkanal-listen din.

Det er også mulig å laste ned alternative radio-apper via Google Play.

Er det innebygget Chromecast?
Ja, Chromecast er innebygget på Modell A. For å kunne caste til Modell A, må enheten du caster innhold fra, være tilknyttet trådløst nettverk fra det samme utstyret (som f.eks. hjemmesentral, Google Nest eller annen ekstern router) som Modell A er koblet til. Chromecast fungerer både når Modell A har kablet og trådløs tilkobling.

Kan jeg velge teksting for hørselshemmede?
Ja, det kan du.

Har Modell A tekst-tv?
Nei, grunnet teknisk kompleksitet vil det dessverre ikke komme tekst-tv til Modell A.

Modell A og meg som kunde