Nettverksforsvar DDoS

Altibox Bedrift tilbyr beskyttelse for tjenestenektangrep også kalt DDoS (Distributed Denial of Service) som kan lamme et IT system på kritisk viktige tidspunkter. Nettverksforsvar overvåker kontinuerlig din internettadresse (IP) og stopper effektivt forsøk på volumetrisk DDoS-angrep.

Hva er tjenestenektangrep? (DDoS)

Vern om din Internett-tilgang! Mange tror at de er sikret mot vandaler på Internett, bare de har installert antivirus. Om du samtidig unngår å la deg lure til å åpne mistenkelige meldinger må du jo være trygg?

Så enkelt er det dessverre ikke. Antivirus er bra, men om vandaler ikke klarer å komme seg inn i maskinen din, så kan de velge en annen strategi. De kan ganske enkelt bare bombardere deg med data slik at internettforbindelsen din blir ubrukelig. På dataspråket kalles dette for DDoS-angrep.

For at våre kunder skal være sikret mot slike angrep, kan vi nå tilby DDoS beskyttelse. Et angrep over kortere eller lengre tid kan være svært kritisk for virksomheten da enkelt tjenester eller hele nettverksforbindelsen til Internett kan bli satt ut av drift.  Mange brannmurer gir en viss beskyttelse mot DDoS-angrep, men de fleste blir satt helt ut av spill ved et angrep.

 

Med DDoS-beskyttelse får du en abonnementstjeneste som gjenkjenner forsøkene på å blokkere Internett-tilgangen din. Vi sørger for å holde nettvandalene unna, samtidig som vi slipper frem ordinær trafikk. Det eneste du behøver å gjøre er å bestille tjenesten. Resten ordner vi!

DDoS-beskyttelse Basis

  • For bedrifter med fiberbredbånd inntil 1 Gbps

  • Gir deg status på om linjen din er beskyttet

  • Priser fra kr 299,- per måned*

    * Forutsetter internettaksess fra Altibox Bedrift

DDoS-beskyttelse Premium

  • For bedrifter med fiberbredbånd inntil 10 Gbps
  • Rapport om eventuelle angrep (siste 30 dager)
  • Forsikring om at dine tjenester alltid er tilgjengelige (Gull SLA)
  • Priser fra kr 2999,- per måned

* Forutsetter internettaksess fra Altibox Bedrift

Hva sier kundene?

Tryggere på nett med DDoS-beskyttelse

Etter at de 300 nettbutikkene som Kim Hage og Visma Digital Commerce har kontroll på ble angrepet på selveste Black Friday i 2017, bestilte de DDoS-beskyttelse fra Altibox Bedrift.

Vi leverer skreddersydde nettbutikker fra a til å, inkludert støttetjenester og «hosting» på vår server. For at våre kunder skal være fornøyd med oss, må vi sikre at deres butikk alltid er tilgjengelig. Hvis linjen vår går ned, går alle våre kunders butikker ned, og da tjener ingen av oss penger, forklarer Kim.

 Fredag 24. november 2017 – Black Friday – skjedde det som ikke måtte skje. Én av deres kunders nettbutikker ble utpekt i et DDoS-angrep.

Nedetid er døden for bedrifter som tjener penger på nettsiden sin, og det er veldig godt å slippe å være bekymret for slike digitale angrep. DDoS-beskyttelse fra Altibox Bedrift bare virker, så dette er en smart investering for alle typer bedrifter, fastslår Kim Hage, leder for infrastruktur i Visma Digital Commerce.

Alle bedrifter bør beskytte seg mot DDoS-angrep

Nytt system har avverget tusenvis av DDoS-angrep de siste to årene. Slik sikrer Altibox bedriftene trygg drift og oppetid.

Volumetriske DDoS-angrep, eller tjenestenektangrep som det også kalles, består av at flere datamaskiner, ofte over hele verden, sender store mengder trafikk til en server eller node. Resultatet blir at denne ikke klarer å håndtere alt av data som kommer i dens retning, og rett og slett kræsjer.

Det fører til at tjenester som ligger på denne serveren eller noden forsvinner, og kunder som prøver å besøke området møter en feilmelding. DDoS-beskyttelsen som Altibox Bedrift tilbyr, og som vi bruker her i AOC, løser dette ved at programvaren i verktøyet «Arbor» oppdager et angrep og så fjerner den uønskede trafikken, sier Meinich-Bache.

DDoS-angrep er absolutt en alvorlig trussel mot norske bedrifter, og frekvensen for cyberangrep som dette øker stadig, samtidig som de blir større, mer varierte og vanskeligere å håndtere. Da er det trygt og godt å vite at man abonnerer på en tjeneste som gjør at dette problemet ikke gjelder deg, sier Thomas Meinich-Bache, teamleder ved Altibox Operation Center