Alt På Nett

Har du utfordringer med nettverket? Kunne du trengt litt veiledning på hvordan du bruker din Altibox tv? Vi kommer gjerne hjem til deg. Vi tilbyr nå, Alt På Nett – kundeservice på hjemmebesøk!

Vi i Bruse er opptatt av at du som kunde skal være 100% fornøyd – alltid! Derfor spiller det ingen rolle hva slags erfaring du har med bredbånd eller tv. Vi er her for deg og kommer nå  hjem til deg for å hjelpe til med det du har behov for.

Dette kan du bestille:
  • Utfordringer med nettverket
  • Koble duppedingser til ditt nettverk**
  • Enkel internkabling
  • Altibox tv
  • Bytte av hjemmesentral eller tv-dekoder*

Når vår kundeservice mottar din bestilling, tar vi kontakt med deg innen 3 virkedager. Dette er for å sjekke om vi kan løse noe over telefon og for å avdekke hele ditt behov. Når alt er avklart, vil vi booke inn din avtale for ditt hjemmebesøk. Leveringstid innen 2 uker og utføres på hverdager mellom kl. 08:00 – 15:30.

*)Det utføres teknisk hjelp på eksisterende produkter og tjenester etter anbefaling fra våre kundekonsulenter, det tilbys kun nye produkter dersom det er behov for utskifting/oppdatering. Vi avklarer alltid med kunden, dersom det er behov for utstyr som koster noe ekstra for kunden, utover avtalt pris for oppdraget.
**) Våre kundekonsulenter har god kunnskap og kan nok løse det meste, men vi kan ikke garantere at de kan bistå eller løse utfordringer med alle varianter av utstyr.

Et hjemmebesøk av en kundekonsulent koster kr 990,- pr. besøk og inkluderer 1 time. Hver påbegynte halvtime utover dette koster kr 399,-. Alt av materiell som brukes kommer i tillegg.

BESTILLING


SPØRSMÅL OG SVAR

Er det begrensninger på tid?
Et hjemmebesøk av en kundekonsulent har en varighet på 1 time, pris kr 990,-. Hver påbegynte halvtime utover dette koster kr 399,-. Hjemmebesøk utføres hverdager kl. 08.00 – 15.30.

Hvilke områder dekker dere?
Er du Bruse-kunde er du innenfor vårt område.

Hvilken kunnskap har en kundeansvarlig?
Vår kundemedarbeider har den nødvendige kunnskapen og erfaringen som trengs for å kunne hjelpe de av kundene våre som synes ny teknologi, nye tv-løsninger og internett kan være litt komplisert og uoverkommelig.

Meny