Fiber til fjells

I underkant av tre timer fra Oslo finner du Bualie Fjellandsby – en perle på Golsfjellet. Med panoramautsikt over Jotunheimen, Valdresfjella og Tisleifjorden er dette et yndet område for langrenn, alpint og hyttekos. Sonja Ingebrigtsen og Lars Slettemoen stortrives i rollen som vertskap og utbyggere av hytter og leiligheter her oppe.

Hyttehelgen utvides stadig i begge ender. Med en arbeidsdag der mye av jobben kan gjøres på nett, velger mange av de som har leilighet eller hytte på Bualie å legge til noen ekstra dager. Kombinasjonen av jobb og mil etter mil i langrennssporet frister!

«Det blir fort en egen livsstil med et såpass åpent kontorlandskap», smiler Lars.

Han og kona Sonja bor på Gol, men har gode arbeidsdager til fjells.
Sonja sitter ofte med kontorarbeid, og da er det viktig med den forutsigbarheten som ligger i et raskt og stabilt nett – og ikke minst at det leveres av en lokal leverandør.

Det er kort vei for montøren hvis det skulle være noe, og tilkobling for nye brukere skjer så og si umiddelbart.
Dette gir oss en forutsigbarhet som er gull verdt med tanke på å yte service for gjestene våre, understreker Sonja.

Det har vært helt avgjørende å få fiber til Bualie. Med et marked der hytta blir mer og mer brukt er en moderne infrastruktur «et must» – også på høyfjellet. Imidlertid har veien til å bli første hyttegrend på Golsfjellet med fiber, vært omfattende.
Bruse var i samarbeid med Hallingdal Kraftnett raske med å trekke kabler helt fra Gol og fram til hyttedøra.
Fiber er med på å tiltrekke et større marked og gjør området mer attraktivt.

«Vi er glade for at vi har valgt en lokal leverandør som alltid er tilgjengelig.
Hos Bruse slipper vi å gå gjennom et hav av tastetrykk og pausemusikk, og det er som oftest de samme menneskene som svarer. Det er koselig.
Jeg synes Bruse strekker seg langt i dobbel forstand», avslutter Sonja.