Fiber utenfor allfarvei

Terje Rust (40) har knota mye med et ustabilt internett. Den tidligere leverandøren av bredbånd valgte for en stund siden å trekke seg ut av området, men i dag har moderne infrastruktur funnet veien helt frem til Doklien gård.

Sola skinner over den bratte lia på vestsida av Ål. Fuglene kvitrer og lamminga er i full gang. Det er travle tider for bonden. Terje står på fjøstrappa, med telefonen i den ene hånda og greipet i den andre. Han er akkurat ferdig med morgenstellet i fjøset. Snart bærer det til fjellstølen på Bosset, men først skal besetningen økes.

«Det er lange dager, men jeg trives veldig godt med fysisk arbeid. Det er fint å kombinere rollen som bonde med jobbing foran dataen.
Nå gleder jeg meg til at nettet blir forutsigbart og fungerer. Det er mye tid som har gått bort i teknisk trøbbel for å si det sånn», nikker Terje med et lurt smil.

Da internettet forsvant i Vestlia tidligere i vinter, gikk grendefolket sammen for å se på ulike løsninger.
Etter de hadde vært i kontakt med Bruse, ble det en runde for å kartlegge interessen i området og samtlige stilte med tommel opp for fiber.

Det er kult at vi har en lokal leverandør som støtter de som har valgt å bosette seg litt utenfor allfarvei.
Her er det ikke tett i tett med hus, men vi er mange nok til at Bruse satte spaden i jorda og det er vi veldig glade for,
sier bonden og murereren som stortrives med et stille og rolig liv nær Veståsen.

Med sonos og panelovner som styres over wi-fi og ikke minst en tenåring i huset kreves det litt av et nett for at alt skal fungere.
Med tiden har Terje planer om å modernisere fjøset ytterligere og da er fiber helt nødvendig.

Nå setter montør Erik Storhaug opp fiber`n mens teknisk ansvarlig, Roar Steine viser hvordan Terje skal koble seg på.
Dette er teamarbeid på sitt aller beste! Nå er det endelig fiber i Vestlia.