Hjemmekontor på Golsfjellet

Rune Paulseth har i overkant god kjennskap til hva som rører seg på markedet av smarte apper og digitale løsninger. Som sjef for Facebook Norge er jobben hans kort oppsummert å gi folk flest effektive løsninger i en digital verden. Familiehytta Stølskoia på Golsfjellet bærer preg av å være et moderne hjem til fjells – takket være en god infrastruktur i bunn.

Kona Sonja forsvinner opp på kontoret i andre etasje for å delta i en telefonkonferanse. Hun jobber som avdelingsleder i et Oslo-basert designbyrå og har i likhet med Rune hatt hjemmekontor de siste ni månedene.

«Det har fungert bra å jobbe hjemmefra, men med to små på 2 og 5 har det vært ekstra befriende å kunne bryte opp med en tur ut av hovedstaden. På hytta har vi det setuppet vi trenger for å jobbe og det gir oss fleksibilitet. Her kan vi legge inn en langrennstur med barna i lunsjen», smiler Rune.

Rune har vokst opp med ei hytte uten innlagt vann og strøm, men som småbarnsfar og karrieremann mener han det er helt avgjørende at hytta fungerer som et hjem nummer to.

«Alt til sin tid. Jeg ser absolutt sjarmen med ei hytte der det meste er manuelt, men god infrastruktur gir mange muligheter. Med et stabilt bredbånd kan jeg via en app blant annet forhåndsvarme hytta og bestille brøyting. Det gjør at langhelgen faktisk starter på torsdagen og vi får mer tid sammen som familie».

Rune har til og med en app som varsler hvis det skulle dukke opp noen uvedkommende på tunet.

«Teknologi gjør hverdagen til folk enklere. Det er viktig at det bygges infrastruktur slik at vi kan utnytte døgnets 24 timer på en optimal måte. For oss har det blitt en livsstil å kunne ha fleksibiliteten til å kunne jobbe hvor og når vi vil».

Det snør lett, juletreet på tunet har fått lys og barna har tatt på seg utedress. Årets julefeiring blir på Vestlandet, men i januar tar familien igjen turen til Golsfjellet med ski på taket og mac´n i sekken.

Meny