Moderne næringsbygg på Ulsåk

Hemsedalsparet Kristin og Tormod Eitrheim bygger i disse dager et splitter nytt næringsbygg på 800 kvadratmeter i hjembygda. «Dette blir et moderne bygg som skal romme kontorlokaler, butikk, vaskehall og lager. Det er en forutsetning at vi stiller med et stabilt fibernett som utleiere», sier Kristin og Tormod, eiere av Eitrheim AS i Hemsedal. Utbyggerene som til daglig driver maskinentreprenørfirmaet Eitrheim AS, var ikke i tvil om at de skulle ha fiber og er fornøyd med å ha en lokal leverandør i Bruse.

Tormod storkoser seg med å legge steinheller i det nye lokalet på Ulsåk. Som maskinentreprenør har det blitt mye bygging for andre, og det føles ekstra inspirerende å sette opp noe eget. Her skal Kristin ha regnskapskontoret sitt, det er lagt opp til spennende butikklokaler og et eget kaffehjørne med utsikt mot den vakre Hydnefossen.

Vi ønsker å legge til rette for et bygg med stort potensiale. Dette innebærer selvsagt et godt, forutsigbart og trygt nett. I Eitrheim AS har vi for eksempel en del feilsøk på maskiner som foregår over nett. Mekanikerene linker seg da opp mot teknikere i utlandet som jobber online. I slike tilfeller må det gå knirkefritt og det er en trygghet å ha Bruse så tett på hvis noe skulle skje. Det er ikke mer enn 20 minutter fra Gol til Hemsedal, smiler Tormod.

Som odelsjente på Mythe gård i Hemsedal ble Kristin vant med traktor i tidlig alder, og for Tormod var hun et funn da han valgte å utvide bedriften for nærmere 14 år siden. Etter en halvtime med måking i Holdeskaret var Kristin ansatt, og etter et drøyt år ble de kjærester. I dag jobber de side om side med mange felles prosjekt. Kristin driver også sitt eget regnskapsbyrå og gleder seg til å flytte inn i moderne lokaler på Ulsåk. «For meg som driver et regnskapskontor betyr et godt og forutsigbart nett mye for sikkerheten, spesielt med tanke på konfidensiell informasjon. Jeg tror uansett det er en forutsetning at man stiller med fiber som utleier», understreker Kristin.

Kristin og Tormod er opptatt av lokalsamfunnet og har selv bygd opp en bærekraftig hallingbedrift. De synes det er flott å kunne handle lokalt og velge en lokal leverandør som Bruse.

«En lokal aktør som Bruse har jo interesse av fornøyde kunder på lang sikt. Dessuten skaper de arbeidsplasser, tiltrekker seg spennende kompetanse og forsvinner ikke. De blir værende og det skaper stabilitet», mener Kristin. Tormod er enig. Han synes at vi skal beholde så mye som mulig av verdiene vi har i lokalsamfunnet, men samtidig må man selvsagt være konkurransedyktige. «Men det er jo Bruse», avslutter Tormod før han går tilbake til arbeidet.