Raske gigabyte på hytta

Erik Berentzen bor i Oslo sammen med kona Unni Kjerland. Denne vinteren er det tre år siden de ble hyttehallinger på Nesfjellet. Med kort vei fra byen blir det ofte en tur på hytta. Erik driver eget firma innen bedriftsprofilering, noe som gjør at han har alle muligheter til å ta med jobben i sekken.

Det er fyr på peisen, frokosten står på bordet og furua titter snøtung inn av vinduet. Denne helgen har Erik og Unni tatt med seg barnebarnet Mathias (6) på hytta. I dag står hundekjøring på programmet, men først skal det monteres fiber. Navnebror og montør Erik Storhaug er allerede i gang. «Fiber er framtida. Det gir en mye mer stabil plattform enn mobilt bredbånd», smiler en morgenfrisk Storhaug. Han jobber for Hallingdal Teleservice, som jobber på fulltid med oppdrag for Bruse. Det er mange som vil ha fiber til fjells.

Erik og Unni ønsker at hytta skal være et samlingspunkt for storfamilien. Hytta er ofte full av liv. Til nå har de hatt et modem med en begrensning på 30 gigabyte i måneden. Men med barnebarn som gjerne vil streame Barne-TV, spille dataspill og se på Netflix, forsvinner dataene raskt.

Som styremedlem i velforeningen har jeg jobbet for å få fiber opp til hyttefeltet.
Det er mange fordeler med å ha med seg en lokal leverandør som Bruse, ikke minst med tanke på rask service. Nå har 60 prosent av feltet sagt ja til fiber, og det kommer flere.
Vi setter stor pris på at Bruse i samarbeid med Hallingdal Kraftnett prioriterer å bygge også der bebyggelsen ikke er så tett, understreker Erik.

Mathias sitter fremdeles i sofaen med nesa ned i nettbrettet. VR-brillene ligger klare på bordet.
Snart skal pysjen byttes ut med uteklær og frisk fjelluft. Montør-Erik og Erik kobler til Altibox-hjemmesentralen i hjørnet bak TV`n. Nå er det fiber på hytta!

«Forholdene må legges til rette når vi samler storfamilien. Vi vil jo gjerne ha besøk av barnebarna så lenge som mulig – så god dekning er viktig», sier Unni med et nikk bort mot Mathias.