Solcelleanlegg på Gulsvik

Odd William Borkamo og kona Tone Borkamo på Gulsvik i Flå, installerte solcelleanlegg fra Bruse sommeren 2023.

Jeg har tenkt på investering av solcelleanlegg i flere år. For 4 år siden fikk jeg tilbud fra Otovo, men jeg var veldig usikker på leverandør, så jeg la det litt på hylla.

Men så kom Bruse på banen, da slo jeg til. Bruse er en lokal leverandør, det kjennes mye tryggere med en leverandør som er i nærheten og godt kjent i Hallingdal. De andre selskapene blir for store og har ikke mulighet til å følge opp så tett som en lokal leverandør kan, sier Odd William.

Hva synes du om oppfølgingen fra Bruse i etterkant av installasjonen?

Jeg er strålende fornøyd med oppfølgingen. Anders (prosjektingeniør, solceller) i Bruse har fulgt oss hele veien. Helt fra tilbud til installasjon og oppfølging av anlegget i etterkant. Dette har gitt meg en trygg, god og personlig opplevelse.

Jeg hadde for eksempel litt problemer med anlegget på garasjetaket i vår. Da tok jeg kontakt med Anders. Han kom på befaring og fant raskt ut at det var den eksisterende strømkabelen til garasjen som var problemet. Anders booket inn Elektroservice Hallingdal. Derfra kom elektriker, Sondre og byttet strømkabel. Det løste problemet og anlegget er i full produksjon igjen.

Merker du at du har installert solcelleanlegg på strømregningen?

Ja, når jeg sammenligner mai i fjor med mai i år ser jeg stor forskjell på strømforbruket. Det har vært mye sol i mai, men om jeg husker riktig var det også det i fjor. Jeg solgte i tillegg mye overskuddsstrøm i april, så vi ser positivt på strømregningene fremover.

En annen ting jeg har lagt merke til er hvor effektivt panelene smelter snøen på taket. Kommer det noen dager med litt varmegrader seiler snøen av taket med en gang. Uten solcellepanelene ville snøen ligget på taket helt frem til våren.

Jeg anbefaler andre, spesielt den yngre generasjonen i å investere i solcellanlegg. Det er en veldig fornuftig investering når man har gode solforhold. Jo yngre du er, desto mer vil du ha igjen for det. Det tar jo en god del år før det er nedbetalt.
I tillegg øker det verdien på boligen, og bidrar til reduksjon av strømforbruket, det må vi alle tenke på.

Nå står også fiber fra Bruse for tur. Det ble gravd ned kabel frem til husveggen for noen dager siden. Tjenestene får vi installert i løpet av høsten, det gleder vi oss stort til. Da kan vi se tv med egenprodusert strøm.

Solcelleanlegg hjemme

Skap din egen rene og bærekraftige energikilde hjemme i over 25 år.
Ikke bare vil du redusere strømregningen din, men du vil også motta betaling for overskuddsstrømmen du produserer.

Våre erfarne rådgivere er tilgjengelige for en prat og en mulig befaring, slik at vi kan skreddersy en strømprodusent som passer perfekt til ditt behov.

Spar penger – lag din egen strøm istedenfor å kjøpe den.